Ειδήσεις

Οι εκπαιδευτικοί της Καρδίτσας πρέπει να διδάξουν αλληλεγγύη και διεκδίκηση


Δεν έχω σπίτι, ούτε αυτοκίνητο, δεν έχω χωράφι, ούτε μαγαζί, ούτε δουλειά…Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και δυστυχώς για την  Καρδίτσα και το λαό της πολύ φτώχεια, απόγνωση, θλίψη πλανιέται πάνω από την περιοχή.

Τούτες τις στιγμές που το βιος των Καρδιτσιωτών πνίγηκε στα λασπόνερα, οι “από πάνω” εντείνουν τους “ψεκασμούς” εξαπάτησης και κοροϊδίας. Οι διαχρονικοί -κυβερνητικοί και τοπικοί- αρνητές των δικαιωμάτων του λαού, επιχειρούν με ψέματα και ψίχουλα, με υποσχέσεις θολές και αόριστες να κατευνάσουν την οργή των Καρδιτσιωτών.

Οι εκπαιδευτικοί -πολλοί οι ίδιοι πλημμυροπαθείς- πρέπει να “διδάξουν” αλληλεγγύη, αγώνα, διεκδίκηση. Έχουν ένα λόγο παραπάνω γιατί πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα τους μαθητές, τους νέους του τόπου μας.

Με βάση τα παραπάνω αναρωτιόμαστε ποια φιλοκυβερνητικά  και φιλοδημοτικά κίνητρα οδήγησαν το ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) στη συνεδρίαση τη περασμένη Τρίτη να μη βγάλει λέξη(!!!) για την καταστροφή της περιοχής. Μάλιστα αποφάσισαν να στείλουν αντιπροσωπεία (!!!) στο Καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο. Μετά από πιέσεις άλλαξαν την απόφαση και κήρυξαν στάση εργασίας(11πμ-2μμ), ώστε καθηγητές και μαθητές να “πλημμυρίσουν” τη Κεντρική πλατεία.

Τα σχολεία τη Δευτέρα πρέπει να “κλείσουν”, για να ανοίξει χαραμάδα ελπίδας.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς τους, έχουν το καθήκον να ενώσουν τις φωνές τους με όλους τους Καρδιτσιώτες. Για να ακουστούν δυνατά:

  • “Μας πνίξανε τη πόλη, μας πνίξαν τη ζωή-αντίσταση, αγώνας και πάλη λαϊκή”, 
  • “Μας έπνιξαν τη πόλη στη λάσπη στο νερό, αποζημιώσεις για όλο το λαό”

Φωνή αλληλεγγύης, φωνή διεκδίκησης.

Για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς.

  • Τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία.

            Τη τοπική ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Α/θμιας να πάρουν πρωτοβουλία στήριξης των μαθητών που έχουν πληγεί.

 

Προηγούμενο άρθρο Θ. Ζαγοράκης: Επιπλέον συνδρομή της Ε.Ε. για την αποζημίωση των αγροτών και την αποκατάσταση των ζημιών στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας