Οι πρώτοι φοιτητές στο Βοτανικό σχεδιάζουν για το Δήμο Λ. Πλαστήρα

26 Φεβρουαρίου 2020

Σε άμεση εφαρμογή τέθηκε η συμφωνία συνεργασίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψη ο αντιπρύτανης κ. Μπιλίνης με το δήμαρχο κ. Νάνο και τους προέδρους των Σχολών Καρδίτσας και Τρικάλων.

Πριν λίγες μέρες κλιμάκιο καθηγητών επισκέφθηκε το Δήμο και έκανε αυτοψία στις προτεινόμενες από το Δήμο εγκαταστάσεις. Ο δήμαρχος καλωσορίζοντας τους καθηγητές αναφέρθηκε στο στόχο να συνδεθεί η λίμνη Πλαστήρα με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να φιλοξενεί φοιτητές για πρακτική άσκηση και άλλες επιστημονικές δραστηριότητες.

Οι υποδομές που διατέθηκαν προς χρήση των Σχολών από το Δήμο (χωρίς κόστος για το Π.Θ.) είναι τα Πολιτιστικά Κέντρα και τα γήπεδα όλων των κοινοτήτων, τα Μουσεία Οίνου και Αμπέλου και Πλαστήρα, το Περιβαλλοντικό Κέντρο και ο Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, η Κατασκήνωση της Νεράϊδας, τα Σχολεία Δάσους, κ.α. Επίσης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στο Βοτανικό Κήπο, οι οποίες παραμένουν ασυντήρητες και συμφωνήθηκε να αξιοποιηθούν από το ΠΘ.

Από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού οι καθηγητές: Παπαδόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος του Τμήματος, Νταλός Γεώργιος, Βραχνάκης Μιχαήλ, Μπίρτσας Περικλής, Καζόγλου Ιωάννης και Αρέτος Βασίλης μέλος ΕΤΕΠ. Από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού: ο Πρόεδρος καθηγητής Νικόλαος Διγγελίδης. Από το Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας, ο καθηγητής Αθανάσιος Μανούρας. Εκ μέρους του Δήμου τους καθηγητές υποδέχθηκε και ξενάγησαν ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους κ.Β.Ξηροφώτου και Απ. Θέο, καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο Δ. Σκόνδρα.

Οι πρώτοι φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού επισκέφθηκαν χθες το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ψυχογιό, στο πλαίσιο μαθήματος. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες από το δήμαρχο και ανέλαβαν να σχεδιάσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που έχει ανάγκη ο Δήμος. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το Βοτανικό Κήπο όπου ξεναγήθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Θέο και συνέλεξαν πληροφορίες και υλικό για το σχεδιασμό που ετοιμάζουν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με το Παιδαγωγικό Τμήμα και το Εργαστήριο Λόγου που διευθύνει η καθηγήτρια κ. Τασούλα Τσιλιμένη, την περασμένη εβδομάδα συμφωνήθηκε με τους καθηγητές η δημιουργία Θερινής Ακαδημίας Αφήγησης στη λίμνη Πλαστήρα. Η Ακαδημία αναμένεται να λειτουργήσει τον προσεχή Ιούνιο. Τις διαλέξεις και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν και θα παρακολουθήσουν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, αφηγητές, μελετητές και γενικά όσοι ασχολούνται με την προφορική λογοτεχνία και την τέχνη της Αφήγησης.

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC