Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά που συμμετέχουν στα Καραϊσκάκεια

23 Ιουνίου 2016

Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 49η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» υποδέχτηκαν, το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουνίου, στο Παυσίλυπο, οι τοπικές αρχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος καλωσόρισαν τις αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων  «Anhui Province Song and Dance Theater» από την Κίνα, «LUXOR» από την Αίγυπτο, «TRAKIA» από τη Βουλγαρία καθώς και τον Λαογραφικό Όμιλο Λακατάμιας Κύπρου και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή στην πόλη μας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των χορευτικών συγκροτημάτων ευχαρίστησαν τους φορείς για τη θερμή υποδοχή και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη φιλοξενία, όσο και από το επίπεδο της διοργάνωσης.  Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών. Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λούκας Ιατρού και ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αιγύπτου Hussein Marie Mahmoud.

Οι αντιπροσωπείες των συγκροτημάτων έδωσαν συμβολικά δώρα και στον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλη Στεργιόπουλο ευχαριστώντας τον για τη συνεργασία και ευχόμενοι η διοργάνωση των Καραϊσκακείων να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Η 49η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.)Θεσσαλίας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3  – ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 24 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9.00μ.μ.

> Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»

> Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ»

> Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού «Χορίαμβος»

> Χορευτικό Συγκρότημα «TRAKIA» από τη Βουλγαρία

> Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων

 

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9.00μ.μ.

Κανάλια : «Anhui Province Song and Dance Theater» από την Κίνα, «LUXOR» από την Αίγυπτο

Μελισσοχώρι : Λαογραφικός Όμιλος Λακατάμιας Κύπρου, Χορευτικό Συγκρότημα Μυτιληνιών Σάμου

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή