Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές υποδέχτηκαν τα ξένα χορευτικά των Καραϊσκακείων


Τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στην 51η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια υποδέχτηκαν,  το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Σβάρνας καλωσόρισαν στην πόλη μας τα χορευτικά συγκροτήματα «Aswan Folk Dance Troupe» από την Αίγυπτο, «Ballet Folklorico Citlalcoatl Instituto de Torreon» από το Μεξικό και «Suna Arts» από την Κορέα και τους ευχήθηκαν καλή και ευχάριστη διαμονή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος τόνισε πως τα Καραϊσκάκεια μας δίνουν πολλά μηνύματα και κυρίως αποδεικνύουν πως ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σβάρνας σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει ενεργά τόσο σημαντικές εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και προβάλουν την περιοχή μας διεθνώς.

Το δικό του καλωσόρισμα έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος επισημαίνοντας πως η Καρδίτσα δεν είναι μόνο φιλόξενη αλλά διαθέτει και μία πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ταυτότητα που αξίζει να τη γνωρίσουν όλοι αυτοί οι φιλοξενούμενοί μας και να γίνουν έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. «Η Ελλάδα αγαπάει τη ζωή και η ζωή είναι πολιτισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών.

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 22 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 9:00 μ.μ.

> Χορευτικό συγκρότημα  «Aswan Folk Dance Troupe» από την Αίγυπτο

>Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανάβρας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

>Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος»

>Χορευτικό Συγκρότημα «Ballet Folklorico Citlalcoatl Instituto de Torreon» από το Μεξικό

Θα προηγηθεί τιμητικό αφιέρωμα στη ΛΕΦΚΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της.

 

Στους υπόλοιπους Δήμους – Ώρα 9:00 μ.μ.

Μελισσοχώρι: Κάρπαθος

Ερμήτσι: Αίγυπτος

Σταυρός: Κορέα

Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΟΑΣΚ: Οι αγρότες του Νομού συνεχίζουν τον αγώνα
Επόμενο άρθρο Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Καρδίτσας για την Ημέρα Προσφύγων