Ορίστηκε η Έναρξη Εργασιών του Φυσικού Αερίου για την Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου

17 Δεκεμβρίου 2018

Σε άριστο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17.12.2018 συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Βόλου  κου Μπέου Αχιλλέα και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο Δημαρχείο Ν. Αγχίαλου.

Επίσημα ανακοίνωσαν στην κοινή συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος του Δήμου Βόλου, κ. Μπέος Αχιλλέας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας, κ. Καλογήρου Ευθυμία, την επέκταση του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου και την Τοπική Κοινότητα Μικροθηβών.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας κ. Τζάερλης Κωνσταντίνος, η Τοπικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Μικροθηβών, κ. Ειρήνη Ρετζούλα και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα», κ. Κίτσιος Ιωάννης.

O Δήμαρχος του Δήμου Βόλου, κ. Μπέος Αχιλλέας τόνισε ότι η Τροφοδότηση της Νέας Αγχιάλου υπήρξε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και είναι σημαντικό που πραγματοποιείται εντός του 2019.Απευθυνόμενος στους πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αγχιάλου, τους παρότρυνε να καταθέσουν αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου. Επιπλέον επισήμανε ότι εντός του Ιανουάριου του 2019, η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης των οκτώ δημοτικών κτηρίων της περιοχής με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, τονίζοντας τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζουν από τη χρήση του καυσίμου.

Εν συνεχεία ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, αναφερόμενος στην άρτια συνεργασία μεταξύ της Εταιρείας και της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ότι  οι εργασίες για την κατασκευή του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο 2019 και η περιοχή θα τροφοδοτηθεί  εντός του πρώτου εξαμήνου του ίδιου έτους. Πρόσθεσε δε, ότι η επέκταση του φυσικού αερίου στη Νέα Αγχίαλο, είναι μια επένδυση ύψους άνω των 2 εκ. €, σύμφωνα με το Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Εντός του έτους 2019 θα κατασκευαστούν 11 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης και έως το 2023 το δίκτυο αναμένεται να ξεπεράσει τα 16 χιλιόμετρα. Η ανάπτυξη του Δικτύου θα συνεχιστεί, με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.

Σύμφωνα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των καταναλωτών εντός του 2019 το δίκτυο θα επεκταθεί και στον οικισμό «Αϊβαλιώτικα». Εντός του προσεχούς έτους θα πραγματοποιηθεί καταγραφή των ενεργειακών αναγκών της περιοχής των Άλικών Βόλου.

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε ότι θα επωφεληθεί με την χρήση του φυσικού αερίου ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου, «Δήμητρα», «Έργο Πνοής» για την περιοχή, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, κ. Κίτσιος Ιωάννης.

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829