Ειδήσεις

Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια


Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στην Ελλάδα η Ελληνική ορειβατική αποστολή από τα Ινδικά Ιμαλάια.  Η μικρή ορειβατική ομάδα αποτελούμενη απ τους Νίκο Κρούπη απ την Ελάτη Τρικάλων, Πέτρο Τόλια απ την Οξυά Καρδίτσας και Γιώργο Μαργαρίτη απ το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, κατάφερε  στις 25 ημέρες που διήρκησε το μεγάλο ταξίδι  να ξεπεράσει τους αρχικούς της στόχους και προσδοκίες.

Η ομάδα παρά τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία ανάβαση σε τέσσερις κορυφές πάνω απ τα έξι χιλιάδες μέτρα, Stok Kangri 6123 μέτρων, Mentok1 6282 μέτρων, Mentok2 6248 μέτρων και Mentok3 6153 μέτρων.

Ενδιάμεσα αυτών των αναβάσεων η ομάδα έφτασε  πολύ κοντά και σε έναν μεγάλο άθλο, καθώς επιχείρησε να σκαρφαλώσει στην απόκρημνη και ασκαρφάλωτη  κορυφή Nya Kangri, 6480 μέτρων. Τα μέλη της αποστολής κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία να ανεβάσουν την κατασκήνωσή τους σε υψόμετρο 5830 μέτρων κάτω ακριβώς απ την βόρεια και απότομη ράχη της κορυφής. Το βράδυ όμως πριν την ανάβαση και ενώ ετοιμάζονταν ο εξοπλισμός της ομάδας, ο καιρός άλλαξε δραματικά με ισχυρούς ανέμους και χιονόπτωση, σε λίγες ώρες το χιόνι έφτασε τους 50 πόντους αναγκάζοντας την ομάδα πριν ακόμα ξημερώσει να εγκαταλείψει την όλη προσπάθεια και το βουνό.

Αξίζει να αναφερθεί πως σε όλες τις αναβάσεις η ομάδα κινήθηκε χωρίς την υποστήριξη από βαστάζους, μουλάρια, οδηγούς και μάγειρες, δηλαδή  χωρίς την βοήθεια κανενός μέσου στο βουνό, παρά μόνο με τις δυνάμεις των ίδιων των ορειβατών, πραγματοποιώντας έτσι τις αναβάσεις καθαρά με       αλπική μορφή.

Σύντομα θα γίνει  αναλυτική και λεπτομερής παρουσίαση όλου του ταξιδιού απ τα μέλη της αποστολής.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή της IPA στη Μονή Σπηλιάς
Επόμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά : Το στοίχημά μας είναι να αναδείξουμε ως άριστο το Δημόσιο Σχολείο