Ειδήσεις

Ο Δ. Πλαστήρα για το θέμα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών Δασολογίας


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, ότι το Τμήμα Δασολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εισηγείται … να κάνουν πρακτική άσκηση οι φοιτητές στο Περτούλι Τρικάλων!

Θυμίζουμε ότι με δική μας πρωτοβουλία, αρχές Φλεβάρη του 2020, έγινε σύσκεψη στο τμήμα Δασολογίας, παρουσία όλων των προέδρων, του αντιπρύτανη κ. Χ. Μπιλίνη, του δημάρχου και αντιδημάρχου Λίμνης Πλαστήρα και αποφασίστηκε η συνεργασία.

Απόρροια της συμφωνίας συνεργασίας ήταν η επίσκεψη των καθηγητών στις παραχωρούμενες για χρήση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εγκαταστάσεις, (ιδιοκτησίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα), όπως: Βοτανικός Κήπος – Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου για ανάπτυξη εργαστηρίων. Πολιτιστικό Κέντρο Κερασιάς, Συνεδριακό Κέντρο Μορφοβουνίου για μαζικές εκδηλώσεις, Μουσείο Οίνου και Αμπέλου και Γυμνάσιο Μεσενικόλα, Σχολεία Δάσους, κατασκηνώσεις Νεράϊδας, αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις, θεματικά πάρκα, τα πάντα στη διάθεση των Σχολών του Πανεπιστημίου! Πλέον αυτών, ο ίδιος πρότεινα την επαναφορά παλαιότερης πρότασης για δημιουργία Πανεπιστημιακού Δάσους στο Μπελοκομίτη

Ο Δήμος παραχωρεί για χρήση αυτές τις υποδομές με στόχο να καταστεί η Λίμνη Πλαστήρα εκπαιδευτικός προορισμός και τόπος  φιλοξενίας φοιτητών για πρακτική άσκηση, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Θα απουσιάζει το Τμήμα Δασολογίας Καρδίτσας; Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι. Είμαστε βέβαιοι ότι στη σημερινή συζήτηση θα πρυτανεύσει η λογική και το Τμήμα Δασολογίας θα αποφασίσει για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Καρδίτσα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβεβαιωθεί η διάθεση συνεργασίας που συμφωνήθηκε με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.  Στο τέλος, ο καθένας θα αναλάβει το κόστος των επιλογών του.

Προηγούμενο άρθρο Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους Αμαραντιώτες στον Βίκτωρα Βενουζίου
Επόμενο άρθρο Στον αγώνα η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών του Νοσοκομείου