Ειδήσεις

Ο εορτασμός του ΟΧΙ στην Αργιθέα


Σε όλα τα χωριά της Αργιθέας γιορτάστηκε η ιστορική επέτειος του ΟΧΙ με δοξολογίες και καταθέσεις στεφανιών από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Ξεχωριστός ήταν ο εορτασμός στα χωριά όπου λειτουργούν ακόμη σχολεία. Εκεί ακούστηκε περίτρανα το ΟΧΙ στην εγκατάλειψη και την ερήμωση. Τα Αργιθεατόπουλα βροντοφώναξαν το μεγάλο ΝΑΙ στη ζωή και στο μέλλον της Αργιθέας.

Στο Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε δοξολογία και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από το δήμαρχο Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα, τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια παρέλασαν οι μαθητές παρουσία του δημάρχου, και των αντιδημάρχων κ.κ. Γιώργου Παλαμά, Νίκου Τουραλιά και Θανάση Καραγεώργου.

Στην αίθουσα του σχολείου οι μαθητές με τις δασκάλες ετοίμασαν μια καταπληκτική  γιορτή με απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια της ημέρας και επίκαιρα αναγνώσματα.

Στο Δημοτικό Σχολείο Αργυρίου η γιορτή πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου με δοξολογία, κατάθεση στεφανιών, παρέλαση των μαθητών και μια εξίσου καταπληκτική γιορτή στην αίθουσα του σχολείου με ένα οδοιπορικό που παρουσιάστηκε με την ξενάγηση σε ιστορικά κείμενα, ακούσματα της εποχής (στρατιωτικά ανακοινωθέντα), απαγγελίες ποιημάτων και τραγουδιών.

Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Καραγεώργος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τσιάκαλος

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμη, στα Πετρίλια παρουσία του δημάρχου, τη Στεφανιάδα, το Λεοντίτο, την Καλη Κώμη, τα Βραγκιανά, τα Κουμπουριανα με δοξολογίες και καταθέσεις στεφανιών στα κατά τόπους μνημεία πεσόντων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο πανελλήνιο συνέδριο Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση μιλά ο Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ενάντια στους πλειστηριασμούς