Ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών

11 Οκτωβρίου 2016

Το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος Γ. Δέδες, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή μας, ανακοίνωσε έργα συνολικού προϋπολογισμού 42.880.000,00 ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα έργα αυτά ιεραρχήθηκαν ως έργα πρώτης προτεραιότητας προς χρηματοδότηση.

Όσον αφορά το Νομό μας, μεταξύ των έργων που ανακοινώθηκαν (σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας) δρομολογούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 19.000.000,00 ευρώ.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα αντικατάστασης των κεντρικών διωρύγων των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού και τις μελέτες αρδευτικών δικτύων Σμοκόβου  (προϋπολογισμού 12,5 και 3,5 εκ. ευρώ αντίστοιχα), καθώς και για τα έργα κατασκευής οδικού δικτύου στα ορεινά του Νομού μας (περιοχή Αργιθέας), και συγκεκριμένα στο τμήμα της επαρχιακής οδού 9, Ιεράς Μονής Σπηλιάς – Διασταύρωση προς Βραγγιανά (προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ).

Τα μεν αρδευτικά έργα θα βελτιώσουν σημαντικά την διαχείριση των υδάτων της περιοχής, μειώνοντας το κόστος του νερού, άρα και το κόστος της αγροτικής παραγωγής, ενισχύοντας έτσι τον πρωτογενή τομέα συνολικά. Το νερό και η διαχείρισή του αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας, αλλά και για το μέλλον συνολικά της παραγωγικής διαδικασίας. Σε συνδυασμό δε, με την επικείμενη ενεργοποίηση του ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων και την αναγόρευσή του σε πραγματικό διαχειριστή, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Τα δε οδικά έργα, θα συμβάλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη του οδικού άξονα των ορεινών περιοχών του Νομού μας. Είναι δυστυχώς γνωστό σε όλους ότι το δίκτυο στα ορεινά του νομού, εκτός από ελλιπέστατο (σε κάποιες περιπτώσεις ανύπαρκτο), δεν διασφαλίζει ούτε καν την μετακίνηση προσώπων και αγαθών.

Και φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία μιας περιοχής, εφόσον αυτή δεν είναι καν προσβάσιμη οδικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το όποιο έργο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποσπασματικό. Πρέπει να εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό με στόχο την συμβολή του στην εθνική και τοπική οικονομία έχοντας, φυσικά, θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC