Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ζητά μέτρα ενίσχυσης της υγείας

14 Απριλίου 2020

Την Τρίτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στα πλαίσια την Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάλεσαν σε συμπαράσταση στις συμβολικές κινητοποιήσεις τους στις πύλες των νοσοκομείων όλης της χώρας, ζητώντας την ενίσχυση και τον εξοπλισμό του ΕΣΥ. Σωματεία και μαζικοί φορείς ανταποκρίθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους υγειονομικούς.

Και στην πόλη μας σωματεία και φορείς συμπαραστάθηκαν στους υγειονομικούς και πήραν μέρος στην συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Καρδίτσας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια ακολούθησε αιμοδοσία στην αρμόδια μονάδα του νοσοκομείου.

Όπως πανελλαδικά έτσι και στην πόλη μας ήταν μαζική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που μετά το τέλος της κινητοποίησης προχώρησε σε μπλόκο και επιβάλλοντας πρόστιμα σε συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και σε πολίτες που ήθελαν να δώσουν αίμα επικαλούμενη την μη τήρηση των μέτρων για το κορονοϊό.

Η κυβέρνηση από την μια μεριά αποκαλεί ήρωες τους υγειονομικούς και από την άλλη βάζει τις δυνάμεις καταστολής να τρομοκρατούν όσους συμπαραστέκονται στους υγειονομικούς. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιεί τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και την αστυνομία όχι σαν μέτρα και δύναμη προστασίας και ελέγχου, αλλά σαν μέτρα και δυνάμεις καταστολής για το πνίξιμο κάθε φωνής που δεν συμφωνεί με τα συμφέροντα του κράτους  και να σταματήσει τους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Ζητάμε:

  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
  • Άμεση ενίσχυση με προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων (Ιατροί, Νοσηλευτές, και Βοηθητικό προσωπικό)
  • Προμήθεια του αναγκαίου λόγω της πανδημίας νοσοκομειακού υλικού
  • Αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας
  • Να διαγραφούν τα πρόστιμα στους συμπολίτες μας που επιτελώντας την ατομική τους ευθύνη και σε ένδειξη αλληλεγγύης υποστηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών.

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δεκέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031EC