Παιδικές Βιβλιοθήκες: Ένας χώρος στα μέτρα μου

18 Ιουλίου 2018

Με ωραίες δράσεις, που αγάπησαν τα παιδιά, συνεχίστηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου, στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: «Ένας χώρος στα μέτρα μου». Tη βασική αρχή του σωστού σχεδιασμού που είναι η ανθρωπομετρία, δηλαδή έπιπλα και αντικείμενα, σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες διαστάσεις γνωρίσαμε σήμερα

Ξεκινώντας, είδαμε με τα παιδιά εικόνες από παιδικά βιβλία που αναφέρονται στη δυσαναλογία μεταξύ των διαστάσεων του ανθρώπου και των πραγμάτων και διαβάσαμε στα παιδιά την Κλασσική ιστορία του Jonathan Swift «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και γελάσαμε αλλά και εντυπωσιαστήκαμε από τις περιπέτειες του ήρωα στη Λιλιπούτη!

Στη συνέχεια, με μια μεζούρα μετρήσαμε το ύψος από το περίγραμμα του ψηλότερου παιδιού και το συγκρίναμε με όλα τα υπόλοιπα. Τέλος, σχεδιάσαμε τα δικά μας κουκλόσπιτα, φτιάχνοντας δωμάτια και έπιπλα για τις κούκλες. πάρκινγκ μικρά ή μεγάλα για τ’ αυτοκίνητάκια, βενζινάδικα, αλλά και μια φάρμα για να στεγάσουμε τα ζώα που αγαπάμε πολύ…και δεν είναι λίγα!!!

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου» και «Λάκας Μαντζάρα» και του Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», με θέμα:  «Δομημενα» δεδομενα: Οι άνθρωποι της πόλης μου – μια έρευνα. Έξω από τη βιβλιοθήκη καταγράφουμε τους ανθρώπους της πόλης μας: άντρες – γυναίκες, παιδιά, μεγάλοι, παππούδες και γιαγιάδες, μελαχρινοί – ξανθοί, τι δουλειές κάνουν. Μέσα από τα δεδομένα που συλλέγουμε έχουμε μια πειστική εικόνα της πόλης σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο και μπορούμε να την περιγράψουμε με κλειστά τα μάτια.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Κωστής Μαραβέγιας - Δυο γυναίκες
Αντώνης Βαρδής - Θέλω να σε δω
Μελίνα Ασλανίδου - Αόρατη πληγή
Φίλιππος Πλιάτσικας - Πολύ χιόνι
Χάρις Αλεξίου - Εξαρτάται
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Γιάννης Πάριος - Μόνο αγάπη
Έλλη Πασπαλά - Αύγουστος
Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Ανεπίδοτο
Γλυκερία - Δεν έχω πολλά

 


LP - Other people
Wham - Everythink she wants
Sweet - Love is like oxygen
Tina Turner - Steamy windows
Lisa Stansfield - All around the world
Maggie Rielly - Everythink we touchl
Sheryl Crow - My favorite mistake
Fairground Attractions - Perfect
Air Supply - Lost in love
Bad Boys Blue - A world

 


Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC