Παιδικές Βιβλιοθήκες: Ένας χώρος στα μέτρα μου

18 Ιουλίου 2018

Με ωραίες δράσεις, που αγάπησαν τα παιδιά, συνεχίστηκε την Τετάρτη 18 Ιουλίου, στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: «Ένας χώρος στα μέτρα μου». Tη βασική αρχή του σωστού σχεδιασμού που είναι η ανθρωπομετρία, δηλαδή έπιπλα και αντικείμενα, σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις ανθρώπινες διαστάσεις γνωρίσαμε σήμερα

Ξεκινώντας, είδαμε με τα παιδιά εικόνες από παιδικά βιβλία που αναφέρονται στη δυσαναλογία μεταξύ των διαστάσεων του ανθρώπου και των πραγμάτων και διαβάσαμε στα παιδιά την Κλασσική ιστορία του Jonathan Swift «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και γελάσαμε αλλά και εντυπωσιαστήκαμε από τις περιπέτειες του ήρωα στη Λιλιπούτη!

Στη συνέχεια, με μια μεζούρα μετρήσαμε το ύψος από το περίγραμμα του ψηλότερου παιδιού και το συγκρίναμε με όλα τα υπόλοιπα. Τέλος, σχεδιάσαμε τα δικά μας κουκλόσπιτα, φτιάχνοντας δωμάτια και έπιπλα για τις κούκλες. πάρκινγκ μικρά ή μεγάλα για τ’ αυτοκίνητάκια, βενζινάδικα, αλλά και μια φάρμα για να στεγάσουμε τα ζώα που αγαπάμε πολύ…και δεν είναι λίγα!!!

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου, οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου» και «Λάκας Μαντζάρα» και του Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», με θέμα:  «Δομημενα» δεδομενα: Οι άνθρωποι της πόλης μου – μια έρευνα. Έξω από τη βιβλιοθήκη καταγράφουμε τους ανθρώπους της πόλης μας: άντρες – γυναίκες, παιδιά, μεγάλοι, παππούδες και γιαγιάδες, μελαχρινοί – ξανθοί, τι δουλειές κάνουν. Μέσα από τα δεδομένα που συλλέγουμε έχουμε μια πειστική εικόνα της πόλης σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο και μπορούμε να την περιγράψουμε με κλειστά τα μάτια.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC