Παιδικές Βιβλιοθήκες: Βόλτα στην πόλη – καταγραφή συμπεριφορών

17 Ιουλίου 2018

Με μια ωραία και διασκεδαστική δράση συνεχίστηκε την Τρίτη  17 Ιουλίου, σε τρεις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, τόσο μέσα, αλλά κυρίως έξω από αυτές, η 7η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: «Δεδομενα γυρω γυρω» : Βόλτα στην πόλη – καταγραφή συμπεριφορών.  Ξεκινήσαμε την δράση μας, φωτογραφίζοντας τις εκφράσεις των προσώπων των παιδιών, ζητώντας να μας δείξουν διαφορά συναισθήματα, όπως χαρά, λύπη, θυμό, δυσαρέσκεια.. Ένα πρόσωπο για κάθε συναίσθημα.

Στη συνέχεια, κάναμε βόλτα, σε κοντινά στη βιβλιοθήκη πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας και μαζί με τα παιδιά παρατηρήσαμε τους ανθρώπους και καταγράψαμε τις συμπεριφορές τους από το πρόσωπο τους, από τις κινήσεις τους και τις πράξεις τους.

Στόχος μας, να παρατηρήσουν τα παιδιά τους ανθρώπους γύρω τους και να καταγράψουν τις εκφράσεις προσώπου, τις κινήσεις του σώματος τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους. Καταγράψαμε θυμωμένους, αδιάφορους, γελαστούς, βιαστικούς, βαριεστημένους, να γελάνε, να ανησυχούν, να αγχώνονται, να βαριούνται….

Με την επιστροφή στη δροσιά της βιβλιοθήκης, τα παιδιά έφτιαξαν κόμικς με ήρωες τους ανθρώπους που παρατήρησαν, αλλά και μικρές ιστορίες με αυτούς, και έφτιαξαν σενάρια της καθημερινότητάς τους, παίζοντας με τα ζάρια των συναισθημάτων!!!

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, οι δράσεις συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίου Φανουρίου», «Αγγελική Βαρελλά» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», με θέμα:  ενας χωρος στα μετρα μου. Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Κωστής Μαραβέγιας - Δυο γυναίκες
Αντώνης Βαρδής - Θέλω να σε δω
Μελίνα Ασλανίδου - Αόρατη πληγή
Φίλιππος Πλιάτσικας - Πολύ χιόνι
Χάρις Αλεξίου - Εξαρτάται
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Γιάννης Πάριος - Μόνο αγάπη
Έλλη Πασπαλά - Αύγουστος
Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Ανεπίδοτο
Γλυκερία - Δεν έχω πολλά

 


LP - Other people
Wham - Everythink she wants
Sweet - Love is like oxygen
Tina Turner - Steamy windows
Lisa Stansfield - All around the world
Maggie Rielly - Everythink we touchl
Sheryl Crow - My favorite mistake
Fairground Attractions - Perfect
Air Supply - Lost in love
Bad Boys Blue - A world

 


Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC