Ειδήσεις

ΠΑΜΕ : Ανεπιθύμητος Ο Μακελάρης Ομπάμα


Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξης της Καρδίτσας και τα Συνδικάτα της να βροντοφωνάξουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη Ομπάμα συμμετέχοντας στην πικετοφορία που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, στις 15 Νοέμβρη στις 6:00μ.μ. στη Δημοτική Αγορά. Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα.
Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό.
Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α., όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά «φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη». Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη σε επαγρύπνηση.
Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της «δίκαιης ανάπτυξης» που η επιτυχία τους προϋποθέτει το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των μισθών μας.
Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Να βροντοφωνάξουμε
• Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
• Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
• Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
• Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
• Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
• Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα : Η αλήθεια για τη διευθέτηση του χρέους και οι ευθύνες Τσίπρα