Ειδήσεις

Πανελλήνια Αντικαρκινική Εβδομάδα – Δράσεις και στην Καρδίτσα


Είναι μία Πανελλαδική εξόρμηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για ενημέρωση,  ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ανάγκη τακτικών προληπτικών εξετάσεων, τη διεκδίκηση του αιτήματος όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από το που ζουν και σε τι οικονομική ή κοινωνική κατάσταση βρίσκονται να έχουν πρόσβαση σε έγκαιρες και έγκυρες ιατρικές υπηρεσίες και τέλος τη διεκδίκηση της δημιουργίας και λειτουργίας των κατάλληλων δομών για στήριξη των ασθενών και των οικείων τους στης δοκιμασίες που τους επιφυλάσσει η ασθένεια του καρκίνου.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1958 είναι η μεγαλύτερη ιατροκοινωνική εταιρεία στο χώρο της ογκολογίας στην Ελλάδα και έχει παραρτήματα σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας, με την κινητοποίηση αυτή επαναφέρει την πρακτική που ακολουθούσε τις πρώτες δεκαετίες ο Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος, που εκτός της οικονομικής ενίσχυσης του αντικαρκινικού αγώνα αποτελούσε και αποκορύφωση της ετήσιας κινητοποίησης ευρύτερων ομάδων του πληθυσμού στην ενεργητικότερη συμμετοχή στην καταπολέμηση της νόσου, που κύριο μέσο για αυτό είναι η αλλαγή προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής, τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά. Η συμμετοχή – με οποιονδήποτε τρόπο – στην κινητοποίηση και το έργο μας, προσφέρει τη χαρά να εκφραστούν τα αισθήματα αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας και η θέληση μας εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Και έτσι, απεγκλωβισμένοι από την ατομική περιχαράκωση να νοιώσουμε πολίτες ενεργοί για έναν καλό σκοπό..

Όλοι μπορούν να γίνουν μέτοχοι του καλού σκοπού που υπηρετούμε. Και η «Ελληνική αντικαρκινική εβδομάδα» είναι μία ευκαιρία.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ενισχύστε μας με μια κλήση στο  19858

Το σύνθημα της Πανελλήνιας Αντικαρκινικής Εβδομάδας είναι:

. Υγιεινός τρόπος ζωής

. Καλύτερη πρόληψη

.Έγκαιρη και έγκυρη θεραπεία

.Καλύτερη στήριξη στους ασθενείς

Στα πλαίσια αυτά το Παράρτημα Καρδίτσας θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις.

.Συμμετοχή της Αντικαρκινικής Εταιρείας στον Πλαστήριο Δρόμο την Κυριακή 21 Μαΐου

.Διανομή ενημερωτικού υλικού την ίδια μέρα στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

.Αντικαπνιστική Καμπάνια στο Μουζάκι, στις 31 Μαΐου, σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου, το Κέντρο Υγείας Μουζακίου , το 1ο και 2ο Δημ Σχολείο Μουζακίου , και τον Αθλητικό Σύλλογο ΠΑΣΙΑΛΗΣ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η Τελική Φάση του 3oυ Κυπέλλου Σύγχρονου Τάβλι
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας για συμμετοχή στην απεργία