Παρέμβαση Γ. Κωτσού για ανανέωση καρτών οδικού μεταφορέα επαγγελματιών αυτοκινητιστών

03 Απριλίου 2020

Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή παρενέβη ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός για την κατ΄εξαίρεση λόγω COVID 19, ανανέωση των καρτών οδικού μεταφορέα ενδιαφερόμενων επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Στην σχετική Αναφορά του στον Υπουργό, ο κ. Κωτσός επισημαίνει τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ

Ο τομέας των μεταφορών και γενικότερα των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την ομαλή παράδοση προϊόντων στους προορισμούς τους, αποτελεί βασικό μοχλό εξυπηρέτησης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε επαγγελματίας αυτοκινητιστής για να μπορεί να είναι ενεργός και σύννομος είναι απαραίτητο να διαθέτει κάρτα οδικού μεταφορέα την οποία υποχρεούται να ανανεώνει κάθε 5 έτη. Το ίδιο ισχύει και για τους μεταφορείς που διαθέτουν «πράσινη κάρτα» για κινήσεις σε όμορες με την Ελλάδα χώρες και κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προϋπόθεση αποτελεί δε τόσο η ύπαρξη κεφαλαίου 9.000 Ευρώ σε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας, όσο και η απόδειξη ύπαρξης του εν λόγω χρηματικού ποσού με κατάθεση σχετικού τραπεζικού παραστατικού στο Υπουργείο Μεταφορών.

Όμως, η 10ετής οικονομική κρίση που πέρασε η Ελλάδα και η πανδημία του COVID 19 που είναι σε πλήρη έξαρση αυτή την περίοδο, έχουν προκαλέσει τεράστια μείωση της δραστηριότητας των επαγγελματιών αυτοκινητιστών της τάξης του 80-90%!

Αν συνυπολογίσουμε και τα πάγια έξοδα τα οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι επαγγελματίες για να διατηρούν σε καλή κατάσταση τα οχήματά τους όπως συνεργεία, πετρέλαια και εξοπλισμός συντήρησης, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η οικονομική κατάστασή τους πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο όπως άλλωστε και οι ίδιοι μου επισήμαναν.

Κύριε Υπουργέ

Εφόσον λόγω των προαναφερόμενων πολύ κακών συγκυριών, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές δεν διαθέτουν τους προβλεπόμενους πόρους για την ανανέωση της προσωπικής κάρτας οδικού μεταφορέα, τότε δεν είναι εφικτή γι’ αυτούς η έκδοση ΔΙΠΕΝΑΚ από τα τελωνεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν στη φόρτωση βιοντίζελ και τράνζιτο για τα πλοία (χωρίς καταβολή δασμών).

Το ζήτημα είναι σοβαρό για τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αυτοκινητιστές καθώς από την επίλυσή του εξαρτάται εν πολλοίς η επιβίωσή τους τούτη την πολύ δύσκολη περίοδο.

Απευθύνω έκκληση λοιπόν για την παρέμβασή σας προκειμένου να δοθούν αρμοδίως συγκεκριμένες οδηγίες για την κατ’ εξαίρεση – λόγω COVID 19 – ανανέωση της ειδικής κάρτας οδικού μεταφορέα των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών αυτοκινητιστών χωρίς το τραπεζικό αποδεικτικό, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν».

         

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC