Παρέμβαση του Δημάρχου Καρδίτσας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ

08 Απριλίου 2016

Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με τη μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος σε πολλούς βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου Καρδίτσας, λόγω προβλημάτων στην εφαρμογή της τηλεπισκόπησης των εκτάσεών τους, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος επικοινώνησε με την Περιφερειακή Δ/νση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για το πρόβλημα, καθώς και την άμεση επίλυσή του.

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, η πλειοψηφία των αναντιστοιχιών των απεικονίσεων με τις δηλωθείσες εκτάσεις, οφείλονται στο οτι κατά τη λήψη των αεροφωτογραφιών, τα βαμβακόφυτα σε τμήματα των καλλιεργειών είχαν υποστεί ζημίες και δεν είχαν την αναμενόμενη ανάπτυξη.

Αυτό είχε ως συνέπεια τμήμα της δηλωθείσας έκτασης, να εμφανίζεται στην αεροφωτογραφία ως ακαλλιέργητο ή με ζημιά, η οποία όμως δεν είχε δηλωθεί, με αποτέλεσμα, ακόμα και αν η συνολική παραγωγή ξεπερνούσε το πλαφόν για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, στο σύστημα να εμφανίζεται αναντιστοιχία των απεικονίσεων με τις δηλωθείσες εκτάσεις και να “μπλοκάρεται” η αποπληρωμή της στους παραγωγούς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αλεξάκου, όλοι οι αγρότες στους οποίους δεν καταβλήθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση, θα έχουν τη δυνατότητα άμεσα (εντός της ερχόμενης εβδομάδας) από τον Οργανισμό να υποβάλουν ενστάσεις, όπου θα πρέπει να περιγράφουν αναλυτικά τους λόγους που προέκυψε το πρόβλημα σε τμήμα της καλλιέργειάς τους.

Οπως ενημερώθηκε επίσης ο ΟΠΕΚΕΠΕ οργανώνει ενημερωτική συνάντηση με τους παραγωγούς την Τρίτη 12/4 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το επίμαχο ζήτημα.

Ο κ. Αλεξάκος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την ταχεία εξέταση των ενστάσεων, ώστε οι παραγωγοί να εισπράξουν το ταχύτερο δυνατόν τις  ενισχύσεις, για να καλύψουν τρέχοντα και επείγοντα έξοδα καλλιεργητικής φύσης.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC