Παρασκευή Ντούρβα: Τα 5 κακά της μοίρας (τους)

05 Σεπτεμβρίου 2017

  1. Αποτυχία στην υλοποίηση προγράμματος .
  2. Αυξήσεις σε δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου.
  3. Αδυναμία προσκόμισης μίας έστω εισήγησης σε σοβαρό θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4. Επακόλουθη επιβάρυνση των ταμείων του Δήμου για κάλυψη υψηλού μισθού στη δημοτική επιχείρηση, χωρίς καν κοινωνικό αντίκρισμα.
  5. Απόρριψη πρότασης για δωρεάν φοίτηση παιδιών από οικονομικά αδύναμες οικογένειες στο Δημοτικό Ωδείο.

Σταματάμε εδώ την απαρίθμηση των όσων αδιανόητων συμβαίνουν στον Δήμο Μουζακίου. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν διαχειρίζονται τον Δήμο με ωφέλεια για τον πολίτη. Δεν προωθούν και δεν υλοποιούν προγράμματα σχεδόν έτοιμα. Δεν νοιάζονται για τη δωρεάν μουσική εκπαίδευση συμπολιτών. Δεν ενδιαφέρονται για την επιβάρυνση συμπολιτών στο Δημοτικό ωδείο. Δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για την ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτόν τον Δήμο θέλουμε;

 

Ας αναρωτηθεί ο καθένας και η καθεμιά μας:  Γιατί αυξάνουν τα δίδακτρα στο Δημοτικό Ωδείο; Αν  έχουν τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, μήπως θα πρέπει να ψάξουμε τις αιτίες; Αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, μήπως θα έπρεπε να λειτουργήσει το Ωδείο με λογική, με σύνεση, με κοινή προσπάθεια;  Γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση της παράταξής μας για δωρεάν φοίτηση παιδιών από οικογένειες με εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ; Αν δεν έχουν κοινωνικές ευαισθησίες, ας το πουν ευθέως.  Αν έχουν, ποιά μικροπολιτική σκοπιμότητα τους απέτρεψε από το να αποδεχτούν την πρότασή μας; Γιατί δεν υλοποιήθηκε απευθείας το επιχορηγούμενο πρόγραμμα  Κέντρο Κοινότητας; Είχαν αδυναμία στην προσκόμιση επάρκειας, και για τον λόγο αυτόν κατέφυγαν σε αλχημείες με μετακίνηση υπαλλήλου από τον Δήμο στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μουζακίου  με υψηλότατο μισθό και στην πρόσληψη 4 ατόμων μέσω ΟΑΕΔ.

Τελικά η ΔΗΚΕΔΗΜ  δεν πήρε την πιστοποίηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα και  ο Δήμος Μουζακίου κατέφυγε στον ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης Δήμο Καρδίτσας , όπως και ο Δήμος Αργιθέας. Ο γειτονικός Δήμος Πύλης Τρικάλων μας ξεπέρασε και έλαβε την διαχειριστική επάρκεια. Εμείς ως Δήμος Μουζακίου που  θα έπρεπε να είμαστε ενδιάμεσος φορέας και για τον Δήμο Αργιθέας και να αποτελούμε κόμβο και σημείο αναφοράς  ,τελικά καταλήξαμε  στο Δήμο Καρδίτσας ;

Όμως αυτή την αποτυχία τη πληρώνουν οι Δημότες μας , που καλούνται να πληρώσουν εκτός των 100000 ευρώ και  επιπλέον επιχορήγηση 50000 ευρώ (!)  ,έτσι ώστε να πληρωθεί η διευθυντική θέση υπαλλήλου, που μετακινήθηκε από τον Δήμο στη ΔΗΚΕΔΗΜ.  Ο υπάλληλος διευθυντής της ΔΗΚΕΔΗΜ και η πρόεδρος  της γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα και δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου ανακατωσούρα και ζητάνε επιπλέον χρηματοδότηση δίχως αντίκρισμα.

Δεν μπόρεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να δικαιολογήσουν που θα παν τα χρήματα της χρηματοδότησης των 150000 ευρώ .

Δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί η  ανεπάρκειά τους .

Δεν είχαν εισήγηση στο ανώτατο όργανο του λαού του Δήμου Μουζακίου, για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΔΗΜ;

Περιφρονούν τους πολίτες, τους συμβούλους ακόμη και της συμπολίτευσης, τον θεσμό της αντιπολίτευσης και δεν ξέρουν ούτε καν ποιες εκδηλώσεις θέλουν να διοργανώσουν για το 2018.Γνωρίζουν μόνο από μεγάλα λόγια. Αν δεν μας περιφρονούν, γιατί ήταν τόσο ανέτοιμοι; Συμπολίτισσες και συμπολίτες ότι και να απαντήσει η δημοτική αρχή, παραμένει έκθετη. Εκ των υστέρων και με ωραία λόγια, πολλά θα (ξανά)ακούσουμε . Εκ των υστέρων θα μας πουν ότι όλα είναι ωραία, ρόδινα και όμορφα, ότι η αντιπολίτευση «δεν ξέρει». Είδαμε όμως αυτούς που ξέρουν… Τους είδαμε να μην έχουν εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι ανεπαρκείς ως προς τον σχεδιασμό για την υλοποίηση προγράμματος, να μην τους νοιάζει η δωρεάν φοίτηση φτωχών παιδιών στο δημοτικό ωδείο, να αυξάνουν δίδακτρα….

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, «αυτοί που ξέρουν» να διοικούν, λένε ότι διοικούν .Εμείς τους πιστεύουμε πια;

 

 

 

Η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης

Παρασκευή Ντούρβα

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

            Για περισσότερες πληροφορίες

                     πατήστε στα links:

     (www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr

             www.aedep.grwww.espa.gr )

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031