Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο της Σόνιας Κοζιού

23 Ιανουαρίου 2017

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Σόνιας Κοζιού με τίτλο «Από το χοροστάσι στην πίστα-Φύλο και παραδοσιακή μουσική στην περιοχή της Καρδίτσας», που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» και οι εκδόσεις Πεδίο και η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής με μεγάλη επιτυχία. Τρεις σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ο Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Λαογράφος Ευάγγελος Αυδίκος, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Λαογράφος Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, παρουσίασαν το βιβλίο της συγγραφέα στο αναγνωστικό κοινό, το οποίο κατέκλυσε την αίθουσα της Παλιάς Βουλής και το οποίο επιδοκίμασε τους ομιλητές  αρκετές φορές με το θερμό του χειροκρότημα.

Ξεχωριστή ήταν η παρέμβαση που έκανε ο Ανθρωπολόγος Παύλος Κάβουρας και επιβλέπων καθηγητής της συγγραφέα, ο οποίος περιέγραψε το ταξίδι της ολοκλήρωσης του διδακτορικού, καρπός του οποίου ήταν αυτό το βιβλίο. Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή του Μηνά Βιντιάδη, συγγραφέα-Δημοσιογράφου και φίλου της Καρδίτσας, που συντόνισε την όλη εκδήλωση, της Βασιλικής Καρακώστα, Μουσικού-Ερμηνεύτριας, η οποία με τα τραγούδια συγκίνησε και ταξίδεψε το κοινό, καθώς και της Αθανασίας Καλογιάννη, Θεατρολόγου-Ηθοποιού, η οποία με τον θεατρικό της λόγο έδωσε ζωή σε δυο από τις ηρωίδες του βιβλίου.
Στην τρίτη αυτή παρουσίαση του βιβλίου της Σόνιας Κοζιού ήταν όλοι παρόντες. Πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, πολιτικοί, συγγενείς, άνθρωποι του πολιτισμού, φοιτητές από το Τμήμα Λαογραφίας, ένα υπέροχο κοινό, που απόλαυσε την επιμελημένη αυτή εκδήλωση.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031EC