Ειδήσεις

ΠΕΔ : Στο επίκεντρο η καταγραφή και αξιολόγηση αναγκών της Τ.Α.


Στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κος Κωτσός Γεώργιος υποδέχτηκε τον Dr. Gezar Trutkowki του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας και το θέμα της συζήτησης ήταν το Θεσμικό Πλαίσιο της Τ.Α. στην Ελλάδα, η καταγραφή και η αξιολόγηση αναγκών της Τ.Α. καθώς και οι ανάγκες για κατάρτιση στο χώρο της Τ.Α.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας έκανε μια πλήρη ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, αναφέρθηκε στην λειτουργία των ΟΤΑ , στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, τόνισε τις δυσλειτουργίες προτείνοντας ταυτόχρονα λύσεις και την ανάγκη άμεσων βελτιώσεων στα πλαίσια μιας τεκμηριωμένης Μεταρρύθμισης. Τόνισε ότι μόνο μέσα από μια ισότιμη σχέση Κράτους – Αυτοδιοίκησης μπορεί να προκύψει ανάπτυξη και ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση δεν πρέπει να αφορά μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά καιστο κεντρικόκράτος. Η διοικητική, οικονομική αυτοτέλεια της Τ.Α και η ενίσχυση αποκεντρωμένων θεσμών είναι απαραίτητα συστατικά προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι να επιτύχουν στον ιστορικό τους ρόλο.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις και την καταγραφή των παρατηρήσεων επί του θεσμικού πλαισίου, θα προσδιοριστούν πιο εύστοχα τα προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων, των Περιφερειών και θα σκιαγραφηθεί το εύρος και οι τύποι των αναγκών που σχετίζονται με την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης ο Δ/ντης της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος, ο σύμβουλος του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Μπίτης Αθανάσιος, ο υπεύθυνος της ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας κος Φεγγίτης Δημήτρης με τον συνεργάτη του κο Βαλάκα καθώς και ο διερμηνέας κος Στασινόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για τα όσπρια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα ταινιών στο Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας