Ειδήσεις

Πεζοπορία στη Λίμνη Πλαστήρα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας


Την Κυριακή το πρόγραμμα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) έγραφε πεζοπορία στην λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα  σε ένα τμήμα του  μονοπατιού  Κ1, που ξεκινάει από το χωριό Μπελοκομύτης  περνάει από  το ορειβατικό καταφύγιο ‘’Ελατάκος’’, ανεβαίνει στην κορυφή Μπορλέρο (2016μ) του συμπλέγματος της κοιμωμένης των Αγράφων και καταλήγει στον οικισμό Έλατος.

Είκοσι  μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ, βρεθήκαμε  το πρωί στο καθιερωμένο ραντεβού με προορισμό την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Ξεκινάμε την πεζοπορία από την θέση ‘’Μελίσσι’’  τρία χιλιόμετρα μετά το φράγμα του Μέγδοβα, και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό. Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, στο  πολύ καλά σηματοδοτημένο από τον ΕΟΣΚ μονοπάτι, έντονα ανηφορικό στην αρχή, μέχρι τον παλιότερα κτηνοτροφικό και τώρα παραθεριστικό οικισμό Ζυγογιαννέικα.

Κάνουμε στάση για ξεκούραση στο κιόσκι του χωριού, που αυτήν την εποχή είναι έρημο, και συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε μέχρι το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων στη θέση ‘’Ελατάκος’’ .

Μεγάλο διάλειμμα για κολατσιό, και ξεκούραση στο πάντα ανοιχτό και φιλόξενο και το μοναδικό ίσως στην  Ελλάδα αυτοδιαχειριζόμενο καταφύγιο, που συντηρεί και διαχειρίζεται ο ΕΟΣΚ, όπου εκεί μας περιμένουν οι ‘’τυχεροί’’ φίλοι μας που είχαν ανέβει από την προηγούμενη μέρα και έκαναν εργασίες συντήρησης στο καταφύγιο.

Συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε περνάμε την Περδικόβρυση βγαίνουμε από το δάσος και μπαίνουμε στο υπέροχο  αλπικό καταπράσινο, λουλουδιασμένο  και πανέμορφο τοπίο. Οι φωτογραφικές μηχανές ‘’παίρνουν φωτιά’’ στην προσπάθεια τους να αποτυπώσουν αυτήν την ομορφιά!

Φτάνουμε στις περίφημες  ‘’Πόρτες Αγράφων’’, ένα μοναδικό πέρασμα ανάμεσα στους βράχους, που πριν από αρκετά χρόνια, όταν η επικοινωνία γινόταν μόνο από μονοπάτια ήταν το μοναδικό πέρασμα από τα Δυτικά Άγραφα προς τον κάμπο της Καρδίτσας. Απέναντι βλέπουμε το Μπορλέρο , αλλά και τους Πέντε Πύργους και το Φλυτζάνι, μέσα στα σύννεφα και την ομίχλη, να μας προκαλούν με την  ομορφιά τους.

Η σιγανή αλλά συνεχής βροχή που πέφτει μας αναγκάζει να ακυρώσουμε την ανάβαση στην μυτερή, γλιστερή και επικίνδυνη, με αυτές τις συνθήκες, κορυφή Σουφλιστάρα που ήταν στο πρόγραμμα μας.

Κάνουμε μια μικρή στάση, και αρχίζουμε να κατεβαίνουμε  ξεκούραστοι και ανανεωμένοι μιας και μας περιμένει τώρα μόνο κατηφόρα. Φτάνουμε στο καταφύγιο, μαζεύουν τα πράγματα τους οι φίλοι που έκαναν εκεί διανυκτέρευση, το  τακτοποιούμε και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής παίρνοντας μαζί μας  τις καλύτερες εικόνες από την πολύ όμορφη ανάβαση περιμένοντας την επόμενη δραστηριότητα του Ορειβατικού Συλλόγου που  είναι την Κυριακή 15 Μάη, με ανάβαση   στην εντυπωσιακή κορυφή ‘’Καραβούλα’’ της Αργιθέας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΕΟΣΚ , στο https://eoskarditsas.blogspot.com  και στο facebook – eoskarditsas και  για επικοινωνία μαζί μας στα τηλέφωνα  6973695595 και 6974110853 και στο e-mail: eoskarditsas@yahoo.gr

 

 

Προηγούμενο άρθρο 25ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα