Πράσινο φως για την ανάδειξη του θολωτού τάφου Γεωργικού


Tags |

 Τη σπουδαιότητα του Μυκηναϊκού θολωτού τάφου Γεωργικού αναγνώρισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης, στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοπής πίτας από τη  ΔΗΜ.Τ.Ο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφτηκε το ιστορικό μνημείο, έπειτα από συνάντηση και εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Νούσιου και του Τοπικού Συμβούλου Γεωργικού κ. Ιωάννη Κωστόπουλου.

Ο κ. Νούσιος συνόδευσε στην αυτοψία τον κ. Θεοχάρη μαζί με τον Τοπικό Σύμβουλο Τ.Κ. Γεωργικού κ. Ιωάννη Κωστόπουλο. Εκεί, ο Υπουργός αναγνώρισε πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ταφικά μνημεία της Μυκηναϊκής περιόδου στην Θεσσαλία και διαπίστωσε την ανάγκη συντήρησης-αξιοποίησής του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως για το συγκεκριμένο μνημείο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πλαίσιο της κατάθεσης προτάσεων για ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Π.Ε. Καρδίτσας.

Με το πέρας της επίσκεψης ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε πως, παρά το ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του,  θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και σε συνεργασία με τον κ. Νούσιο να διεκδικηθεί χρηματοδότηση για την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου.