Προχωρά η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Καρδίτσα

26 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη στις εργασίες αποπεράτωσης του κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών και να συνομιλήσουν με τους κατασκευαστές για την πορεία του έργου. Όπως είναι γνωστό το κλειστό γυμναστήριο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ και με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καρδίτσας.

Κατά την επίσκεψη στο έργο ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αυτή τη στιγμή στην Καρδίτσα κατασκευάζεται το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο αθλητικό έργο, στη χώρα. Το κλειστό γυμναστήριο – αίθουσα βαρέων αθλημάτων το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και θα δώσει την ευκαιρία για τη διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας αθλητικών εκδηλώσεων. Με συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι κι έτσι χρηματοδοτούμε την κατασκευή του από το ΠΔΕ της Περιφέρειας. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και πιέζουμε το αρμόδιο Υπουργείο έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή χρηματοδότησης για να ολοκληρωθεί το κλειστό και να παραδοθεί προς χρήση. Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Καρδίτσας και τον κατασκευαστή του έργου έτσι ώστε οι εργασίες να προχωρήσουν κανονικά».

 

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε: «Η έμφαση που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον αθλητισμό είναι ορατή από την πρώτη στιγμή. Με το έργο αυτό δημιουργούμε μια αθλητική υποδομή που παρόμοια δεν υπάρχει στη Θεσσαλία. Το έργο αυτό θα φέρει την προστιθέμενη αξία στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση με κανονικούς ρυθμούς και να μπορέσουμε σύντομα να διοργανώσουμε στο κλειστό παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και πανελλήνια πρωταθλήματα».

 

Ο κ. Φ. Αλεξάκος σημείωσε τα εξής: «Το  κλειστό  γυμναστήριο της Καρδίτσας είναι το μεγαλύτερο και το πλέον σύγχρονο έργο αυτού του είδους που κατασκευάζεται σε επίπεδο χώρας. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την δραματική μείωση των κονδυλίων που διατίθενται για έργα στη χώρα μας, το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπάρχει ροή χρηματοδότησης που επιτρέπει την συνέχιση των εργασιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί για χρήση στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής μας. Η συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό, -το ενδιαφέρον του οποίου για το έργο είναι συνεχές,-  και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι άριστη κάτι που μας επιτρέπει να επιλύουμε άμεσα όποια εμπόδια παρουσιάζονται και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα διασφαλιστούν και οι απαιτούμενοι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου».

Παρόντες ακόμη κατά την αυτοψία ήταν ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Καπράνας, ο πρόεδρος του ΑΣΚ κ. Δεληγιάννης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κουτρουμάνος και ο κατασκευαστής.

 

Εξέλιξη εργασιών έργου: «Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων»

 

Έχει κατασκευασθεί ο φορέας του κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, ο οποίος αποτελείται από πέντε στατικά ανεξάρτητα τμήματα. Επίσης έχουν κατασκευασθεί οι ράμπες πρόσβασης και τα κλιμακοστάσια. Ολοκληρώνεται η κατασκευή της μόνιμης κερκίδας, χωρητικότητας 2.003 θέσεων. Πραγματοποιείται η τοποθέτηση κουφωμάτων στα ανοίγματα, ενώ έχουν κατασκευασθεί οι τοιχοποιίες από τούβλα και οι υποδομές των Η/Μ εγκαταστάσεων. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή εκτός εργοταξίου της μεταλλικής δικτυωτής οροφής, η οποία αναμένεται να αναρτηθεί εντός ενός μήνα. Προγραμματίζεται άμεσα η κατασκευή των υδραυλικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και των υποδομών αποχέτευσης.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC