Πρωτοσέλιδο

Προχωρά ο αγωγός ύδρευσης στη Λίμνη Πλαστήρα


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο εγκατάστασης καταθλιπτικού αγωγού στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα ως συμπληρωματικό έργο στο μεγάλο έργο της ύδρευσης των οικισμών της περιοχής. Το έργο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Τεχνικών Εργων κ. Δ. Κουτρομάνο. Όπως διαπίστωσε ήδη ο ανάδοχος έχει εγκαταστήσει τον αγωγό σε μήκος που ξεπερνά το 1/3 του συνόλου της κατασκευής και υπολογίζεται πως το έργο θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αμέσως μετά την επίσκεψη του δήλωσε: « Βρεθήκαμε σήμερα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα μαζί με τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων για να επισκεφτούμε και να ενημερωθούμε αναλυτικά για έργα που εκτελούνται υπό την ευθύνη μας στην περιοχή. Το έργο της κατασκευής καταθλιπτικού αγωγού αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο στο γενικότερο έργο ύδρευσης που εκτελείται στην περιοχή. Είναι ένα έργο πολλαπλής σκοπιμότητας και αξίας καθώς αντιμετωπίζει σε βάθος δεκαετιών τα προβλήματα ύδρευσης που υπήρχαν σε οικισμούς της περιοχής και τα οποία εστιαζόταν στην επάρκεια του πόσιμου νερού. Με την ολοκλήρωσή του εκτός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες σοβαρά ωφελημένοι βγαίνουν και όσοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Τσιαντής, με τον οποίο συνεργαζόμαστε αρμονικά,αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη αυτών των έργων τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα λειτουργήσουν προσθετικά στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής».

 

Τεχνικά στοιχεία για το έργο

Με την παρούσα εργολαβία θα γίνει  ηπλήρης κατασκευή του εναπομένοντος τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού  Κ1 από ελατό χυτοσίδηρο  D=200mm,  μήκους 1.900 m   .

Oαγωγός  θα μεταφέρει τη ζητούμενη παροχή των οικισμών Καλυβίων Πεζούλας, Πεζούλας, Νεράιδας, Νεοχωρίου της Δ.Ε. Νεβρόπολης Αγράφων.

Εκκινεί  από το αντλιοστάσιο του Διυλιστηρίου, διερχόμενος από μη κεντρικούς δρόμους των οικισμού  Καλυβίων Πεζούλας μέχρι τη σύνδεση με τον υπάρχοντα  αγωγό.

Η παροχή διαστασιολόγησης του αγωγού έχει υπολογιστεί από την μέγιστη ημερήσια ζήτηση των παραπάνω οικισμών και τις προβλεπόμενες 18hr  ώρες λειτουργίας του αντλιοστασίου ανά ημέρα.

Ο καταθλιπτικός αγωγός θα κατασκευαστεί  από ελατό χυτοσίδηρο (ductileiron) ονομαστικής διαμέτρου DN200 mm.

Επίσης θα γίνει η  Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου διυλιστηρίου. Προβλέπεται η κατασκευή υπόβασης –βάσης οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση 894 μ2 στον περιβάλλοντα χώρο του διυλιστηρίου, τοποθέτηση κρασπεδορείθρων και πλακόστρωση πεζοδρομίων.

Προβλέπεται τέλος να πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις – δοκιμές των  εγκαταστάσεων του  διυλιστηρίου (αντλίες, φίλτρα κλπ) που δεν έχουν ποτέ τεθεί σε λειτουργία καθώς και η  ολοκλήρωση του Χημείου του διυλιστηρίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Αναπαράσταση αρχαίων ολυμπιακών αγωνισμάτων στο 2ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016