Ειδήσεις

Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα


Έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 7/11 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας η προγραμματισμένη και μετά από δημόσιο κάλεσμα σύσκεψη-συζήτηση για την διοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα. Εκτός από την πολιτική συζήτηση γύρω από την επίσκεψη του επικεφαλής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, η συζήτηση περιστράφηκε και στην άσχημη συγκυρία του κινήματος, με την υποχώρηση των αντιιμπεριαλιστικών διαθέσεων  του λαού και τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα, αναβαπτίζοντας το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, ωραιοποιώντας τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και υποδεχόμενη ως «φίλους» και «συμμάχους» τους φονιάδες των λαών. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της πόλης μας οφείλουν μέσα από την κοινή δράση, τη συνεννόηση και τον μεταξύ τους συντονισμό να συμβάλλουν ώστε να υπάρξει μια όσο το δυνατόν πιο μαζική λαϊκή απάντηση στην επίσκεψη-πρόκληση του Ομπάμα. Από τη σύσκεψη συγκροτήθηκε «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα» η οποία είναι ανοιχτή σ΄ όποιον αγωνιστή-φορέα-συλλογικότητα κλπ θέλει να συμμετέχει. Αποφασίστηκε να γίνει μαζική παρέμβαση στη κεντρική πλατεία της πόλης το πρωί του Σαββάτου 12/11 (με μικροφωνική, προκήρυξη κλπ) και να βγει κάλεσμα για αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση τόσο στις 15 του μήνα που έρχεται ο Ομπάμα όσο και στις 17 Νοέμβρη για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από τη σύσκεψη βγήκε και το παρακάτω το κείμενο-πλαίσιο:

Στις 15 Νοέμβρη, μέσα στο 3ήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επισκέπτεται τη χώρα ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Ομπάμα. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό μας και εγκυμονεί νέους κινδύνους γι αυτόν και για όλους τους λαούς της περιοχής. Πραγματοποιείται μέσα σ΄ ένα κλίμα όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) και των πολεμικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων, απ΄ την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή, με τους πολεμικούς στόλους των ιμπεριαλιστών να πλέουν στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, με τους λαούς να δολοφονούνται καθημερινά, με τον ξεριζωμό και το δράμα των προσφύγων να συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον εκπρόσωπό του, παρουσιάζοντας τον – χωρίς κανένα ίχνος ντροπής – ως «φίλο της χώρας μας», «φιλειρηνιστή» κοκ., αναζητώντας μια σανίδα σωτηρίας μπροστά στα ζόρια που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» της ΕΕ. Και είναι πρόθυμη να αποδεχθεί κάθε νέα απαίτηση του, στο πλαίσιο των επιθετικών επιδιώξεων του, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.

Ο λαός μας πρέπει να βρεθεί μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνησης που βιώνει καθημερινά. Διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας την επίσκεψη-πρόκληση!

Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 15 Νοέμβρη, 6:30 μμ στη κεντρική πλατεία.

 

Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

 

Προηγούμενο άρθρο Άμεση επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητούν οι γιατροί
Επόμενο άρθρο 6ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου