Ειδήσεις

Πρόταση ψηφίσματος για τα προβλήματα στην υγεία


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, της 19ης Νοέμβρη 2020, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, βλέποντας τη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας γενικά και στην Καρδίτσα ειδικά,  ζητά από την κυβέρνηση να προβεί άμεσα στην κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ covid-19 αλλά και άλλων ασθενειών προχωρώντας άμεσα σε:

1) Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό. Άμεση ένταξη όλων των απαραίτητων ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας με αποδοχές όπως και των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

2) Μαζικές προσλήψεις με άμεσες διαδικασίες, μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στη δημόσια υγεία.

3) Προμήθεια επαρκών αντιδραστηρίων για δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων για ενίσχυση του μαζικού ελέγχου.

4) Εξοπλισμό του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων, με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άμεση στελέχωσή τους με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

5) Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15. Έκτακτο κονδύλι για διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα κενά και για εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων

6) Αύξηση του στόλου λεωφορείων και όλων των ΜΜΜ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων. Αύξηση των δρομολογίων.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας εκφράζει την ανησυχία του για τις προληπτικές εκφοβιστικές διώξεις των συνδικαλιστών γιατρών που ξεκίνησαν με αφορμή ανακοινώσεις για το Πολυτεχνείο και συνολικά των αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και εργαζομένων. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας ζητά την άρση και κατάργηση κάθε σχετικής διαδικασίας.

Λαϊκή Συσπείρωση, Κρανιάς Βασίλης, Γάζος Έκτορας, Μπούτα Πηνελόπη>>

Ο δήμαρχος, παρ’ όλο που δήλωσε ότι συμφωνεί με τη φιλοσοφία της πρότασης για την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και για τις διώξεις διαφώνησε με την επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας αποκαλώντας ‘’μαξιμαλισμό’’ το συγκεκριμένο αίτημα.

Παρέπεμψε το ψήφισμα στο προεδρείο για να προσπαθήσει να συντάξει ένα σχέδιο που θα είναι ομόφωνο. Μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Σήμερα τα γεγονότα μας ξεπέρασαν, οι ανάγκες περίθαλψης συνανθρώπων μας έφτασαν σε τέτοιο σημείο που τα νοσοκομεία, μαζί και το νοσοκομείο Καρδίτσας, δεν μπορούν να ανταποκριθούν παρ’ όλο που μετατράπηκαν σε νοσοκομεία Covid-19 σταματώντας σχεδόν κάθε άλλη δραστηριότητα. Οι ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχεςστη Θεσσαλονίκη αρνήθηκαν να βοηθήσουν ‘’εθελοντικά’’ παρά το μπούκωμα σε χρήμα, που ανάγκασαν την ίδια την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιτάξεις (με τους δικούς της όρους φυσικά). Στο στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έστησαν νοσοκομείο εκστρατείας! Ετοιμάζουν τραίνα και αεροπλάνα για μεταφορά ασθενών!

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοιπου τον στηρίζουν επιμένουν ακόμα ότι η επίταξη είναι ‘’μαξιμαλισμός’’;

Πιστεύουμε ότι η παραπάνω πρόταση ψηφίσματος είναι το ελάχιστο στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση στη σημερινή τραγική, δυστυχώς, κατάσταση.

 

Προηγούμενο άρθρο 19 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 224 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο 1.006 κρούσματα covid στην Καρδίτσα μέσα σε 8 μήνες