Ρεκόρ νέων συνδέσεων φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο

04 Οκτωβρίου 2016

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας,σύμφωνα με τον Αν. Γενικό Διευθυντή κ. Λεωνίδα Μπακούρα, ενώ ρεκόρ νέων συνδέσεων καταγράφηκε για τον μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα υπογράφηκαν συνολικά 1.800 νέες συμβάσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Θεσσαλία καταγράφοντας ρεκόρ συμβολαίων, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιλέγουν σταθερά το φυσικό αέριο ως καύσιμο μέσο, γιατί παρέχει οικονομία-ασφάλεια – ανεξαρτησία.

Επιπλέον, σε ισχύ βρίσκεται η προσφορά για Δωρεάν Τέλη Σύνδεσηςσε υπάρχουσα παροχετευτική στήλη ή συστοιχία μετρητών (κατασκευασμένη έως 31/12/2015) – Κεντρική Θέρμανση – Βιοτεχνική  & Επαγγελματική Χρήση, αποδεικνύοντας ότι οι εταιρίες ανταποκρίνονται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπακούρας, αντίστοιχος αυξημένοςαριθμός αιτήσεωνγια νέες συνδέσεις παρατηρείται καικατά τον μήνα Οκτώβριο ενόψει της έναρξης της νέας περιόδου θέρμανσης, ενώοι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν έγκαιρα Δωρεάν τεχνική αυτοψία από πλευράς ΕΠΑ,ώστε να συνδεθούν με το φυσικό αέριο και να απολαύσουν τα οφέλη του, μέσα σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης για τα κτίρια που βρίσκονται στο υφιστάμενο δίκτυο.

Σημειώνεται από τον κ. Μπακούρα, ότι ένας επιπλέον λόγοςο οποίος κάνει το φυσικό αέριο πρώτη επιλογή των πολιτών, εκτός από την άνεση και την ανεξαρτησία, είναι η τιμή του φυσικού αερίουη οποία κατά την επόμενη περίοδο αναμένεται να διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, έχοντας ήδη σημειώσει μείωση φέτος κατά 18% στον οικιακό & εμπορικό τομέα και 34% στον βιομηχανικό σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Επισημαίνεται, ότι με τηνμείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για την οικιακή χρήση από 01/01/2017, το φυσικό αέριο μετατρέπεται σε ακόμη πιο οικονομικό και ανταγωνιστικό καύσιμο επιφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στον οικιακό καταναλωτή,λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Μπακούραςγια το έτος 2016 προβλέπονται επενδύσεις για την Θεσσαλονίκη & την Θεσσαλία συνολικού ύψους 13,9 εκατ. € με την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης, ενώσυνεχίζεται η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς ΕΠΑ, με χρήση νέων τεχνολογιών και παροχή νέων δυνατοτήτων που βοηθούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.Συγκεκριμένα, στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης τιμολογίων κατανάλωσης μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών,όπως επίσης και στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμής εντός των τραπεζών και στις ιστοσελίδες των εταιρειών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μπακούραεπειδή η ασφαλής χρήση των εγκαταστάσεων αποτελεί κύριο μέλημα των εταιρειών, συνίσταται στο καταναλωτικό κοινό ενόψει της νέας περιόδου θέρμανσης να προβεί στην τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από αδειοδοτημένους τεχνικούςσύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία και στον Τεχνικό Κανονισμό για τις Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 0,5 bar (ΦΕΚ 976/ ΤΕΥΧΟΣ Β/ 28.03.12).

Η εταιρεία βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ώρου βάσεως για την εξυπηρέτηση με άμεση επέμβαση τεχνικών, ενώ λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως τηλεφωνική εξυπηρέτηση Άμεσης Επέμβασης στον τηλεφωνικό αριθμό 10302 ώστε να μεταβαίνει άμεσα στο σχετικό σημείο του συστήματος Διανομής.Πλέον του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης Επέμβασης λειτουργεί και τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στο τηλέφωνο 11 150καθημερινά 08:00-16:00 για νέες συνδέσεις ή για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας.

Σε ότι αφορά το επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Μπακούρας επισήμανε ότι από το 2000 οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας τηρούν  το νομικό & ρυθμιστικό πλαίσιο, ενώ από 01/01/2017 προετοιμάζονται για να προχωρήσουν στον νομικό & λειτουργικό διαχωρισμό, για τη δραστηριότητα Διανομής και για τη δραστηριότητα της Προμήθειας.

Καταλήγοντας, ο Αν. Γενικός Διευθυντής κ. Μπακούρας ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι εταιρίες υπήρξαν απόλυτα τυπικές στην τήρηση της νομοθεσίας και προσηλωμένες στους στόχους τους, προσηλωμένεςστις ανάγκες της αγοράς,στην ασφάλεια και στο όφελος των καταναλωτών. Οι εταιρείες θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το νέο περιβάλλον της αγοράς και ως leaders στο φυσικό αέριο,ο κύριος στόχος τουςείναι η συνέχιση της ανοδικής τους πορείας που θα τους διατηρήσει στην κορυφή.

 

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ε.Π.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829