Ρεκόρ συμμετοχών αθλητών-αθλητριών και Συλλόγων στα Γαλαγάλεια

03 Απριλίου 2019

Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός διοργάνωσαν τους κολυμβητικούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών  “Γαλαγάλεια 2019” οι οποίοι αποτελούν αναμφίβολα την μακροβιότερη κολυμβητική διοργάνωση της δυτικής Θεσσαλίας και πλέον τη μοναδική, συμπληρώνοντας στη φετινή αγωνιστική σεζόν το 15ο έτος τέλεσης τους. Με τους εν λόγω αγώνες, αποδίδεται φόρος τιμής στον Κώστα Γαλαγάλα, ιδρυτή

Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός διοργάνωσαν τους κολυμβητικούς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών  “Γαλαγάλεια 2019” οι οποίοι αποτελούν αναμφίβολα την μακροβιότερη κολυμβητική διοργάνωση της δυτικής Θεσσαλίας και πλέον τη μοναδική, συμπληρώνοντας στη φετινή αγωνιστική σεζόν το 15ο έτος τέλεσης τους.

Με τους εν λόγω αγώνες, αποδίδεται φόρος τιμής στον Κώστα Γαλαγάλα, ιδρυτή της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.), ο θάνατος του οποίου αποτέλεσε αφόρμηση για την καθιέρωση τους ως μια ετήσια, λαμπρή τελετή. Τα ”Γαλαγάλεια 2019” πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16/3,ενώ την Κυριακή 17/3 διεξήχθησαν τα “Γαλαγάλεια Junior 2019 για αθλητές-τριες ηλικίας 7-8 ετών, ημερίδα που σαφέστατα είχε τον χαρακτήρα εορτής και συνέβαλε στη μεγαλύτερη εξοικείωση των μικρών κολυμβητών/τριών με τη διαδικασία συμμετοχής σε αγώνες, καλλιεργώντας παράλληλα το «ευ αγωνίζεσθαι», που διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ανέλιξη τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος ομάδες όχι μόνο από την Θεσσαλία, αλλά και από άλλες περιοχές, κυρίως της Στερεάς Ελλάδος, της Κ. Μακεδονίας και της Ηπείρου, διαψεύδοντας περίτρανα τον χαρακτηρισμό των αγώνων ως ένα αθλητικό γεγονός μόνο πανθεσσαλικού χαρακτήρα. Με τον αριθμό ρεκόρ των 504 συμμετοχών από 26 σωματεία της χώρας για τις προαγωνιστικές ηλικίες και 150 συμμετοχές στις ηλικίες 7-8 ετών, οι αγώνες έδωσαν βροντερό παρόν στην πόλη μας. Αναμφίβολα, πρόσφεραν μία οικονομική ανάσα που η πόλη μας τη χρειάζεται. Πάνω από 2000 επισκέπτες έδωσαν ζωή στον εμπορικό κόσμο που τόσο πολύ την έχει ανάγκη στις μέρες μας.

Τα “Γαλαγάλεια 2019”, διαψεύδοντας τα προγνωστικά, βάση των στοιχείων προηγούμενων ετών, απέδειξαν περίτρανα την αυξανόμενη απήχηση των αγώνων με την πάροδο του χρόνου, επακόλουθο της συνεχούς προσπάθειας και αναζήτησης πρακτικών εφαρμογών για τη βελτίωση τους. Ο περιορισμένος χώρος του κολυμβητηρίου για τα δεδομένα του αριθμού των συμμετεχόντων, δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Εν αντιθέσει, αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία δείχνοντας πως το πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, που διέπει τα μέλη του συλλόγου, κατόρθωσε να υπερνικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο. Η ανιδιοτελής συμβολή τόσο των γονέων και το συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του συλλόγου ήταν καθοριστική.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), κ. Γεώργιος Κατσαρός που τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες, “η Καρδίτσα σήμερα διοργάνωσε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα μέσα σ’ αυτό το μικρό κολυμβητήριο”. Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις των εκπροσώπων όλων των σωματείων εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευχαρίστησή τους για τη διοργάνωση.

Στην επίσημη έναρξη των αγώνων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) κ. Γεώργιος Κατσαρός, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ιωάννης Σβάρνας, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Κ. κ. Μιχαήλ Τάντος, η κα. Γαλαγάλα κ.α. Στο καλωσόρισμα του, ο πρόεδρος της Α.Κ.Α.Κ. κ. Δημήτριος Γκούγκλιας, τόνισε τη σημασία των αγώνων για την πόλη μας μια και είναι οι μοναδικοί που διεξάγονται στη δυτική Θεσσαλία και ευχαρίστησε όλους όσους με καθοιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στην τέλεσή τους.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή των υποστηρικτών των αγώνων που χωρίς τη συμβολή τους, αγώνες αυτού του βεληνεκούς δεν γίνονται. Τους ευχαριστούμε και ευελπιστούμε στη συνέχιση της στήριξης τους και στη συμμετοχή ακόμη περισσοτέρων επιχειρήσεων.

 Τα Δ.Σ. της Αθλητικής Κολυμβητικής Ακαδημίας Καρδίτσας (Α.Κ.Α.Κ.) και του ΑΣΚ Ολυμπιακός, συγχαίρουν όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στην επιτυχία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης. Επίσης, ευχαριστούμε όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στους αγώνες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στα “Γαλαγάλεια 2020”, που όπως φαίνεται θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών-αθλητριών και σωματείων, απόρροια της φετινής καθ’ όλα άριστης διοργάνωσης.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC