Ειδήσεις

Σεμινάριο για τον κλάδο της Αιγοπροβατοτροφίας


Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τον κλάδο της Αιγοπροβατοτροφίας και Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας. Το Σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε νέους, σε ηλικία, κτηνοτρόφους (έως 40 ετών) και σε άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά να δραστηριοποιηθούν άμεσα στην αιγοπροβατοτροφία του Νομού Καρδίτσας.

Η διάρκεια του Σεμιναρίου θα είναι συνολικά 4 εβδομάδες εκ των οποίων οι δύο πρώτες θα αφορούν στη θεωρητική διδασκαλία στα αντικείμενα της Γενετικής Βελτίωσης, της Εκτροφής, της Αναπαραγωγής, της Διατροφής, της Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας και Οικονομικής Διαχείρισης των κτηνοτροφικών μονάδων. Οι δύο επόμενες εβδομάδες αφορούν στην πρακτική άσκηση σε καλά οργανωμένες  σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες και /ή τυροκομεία, ανάλογα με το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των εκπαιδευόμενων.

Το εν λόγω Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουζάκι, με ημερομηνία έναρξης την 26 Φεβρουαρίου 2018. Η θεωρητική εκπαίδευση θα διαρκεί 4  ώρες ημερησίως. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο θα είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ανελλιπώς, προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με τη λήξη του.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο αυτό, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την υποβάλουν στο Δήμο Μουζακίου μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2018 ή και ηλεκτρονικά με e-mailστο d.fragkopoulos@mouzaki.gr.

Στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, θα πρέπει να προσέλθουν  στο κτίριο  του δημαρχείου Μουζακίου (γραφείο ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.) για προσωπική συνέντευξη (επιλογή) και από την 26η Φεβρουαρίου 2018 θα αρχίσει το Σεμινάριο.

Η αίτηση είναι διαθέσιμη στο siteτου Δήμου Μουζακίου: (http://www.mouzaki.gr/index.php/blog/2225-ekpaideftiko-seminario-gia-ton-klado-tis-aigoprovatotrofias-kai-galaktokomias-tyrokomias)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στα τηλέφωνα:

Φραγκόπουλος Δημήτριος 24453 50115 (Δήμος Μουζακίου)

Καθηγητής κ. Κ. Τσιμπούκας 210 5294761

Καθηγητής κ. Γ. Ζέρβας                210 5294411

Αν. Καθηγητής κ. Φ. Μασούρας               210 5294675

Καθηγητής κ. Ι. Μπιζέλης 210 5294675

Και στο Σύλλογο Κτηνοτρόφων Αργιθέας (6973 802083, Τσαπραΐλης Αχιλλέας)

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης του ΓΕΛ Παλαμά
Επόμενο άρθρο Δημήτρης Ρήτας: Ο ερωτικός Σωκράτης