Σε Έκθεση στις Βρυξέλλες συμμετείχε το ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου

23 Οκτωβρίου 2017

Tο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση “Beware of Greeks” που έγινε την 17η Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και διοργανώθηκε από την ανεξάρτητη Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα. Το Τμήμα συμμετείχε με αξιόλογες σχεδιαστικές προτάσεις φοιτητών έχοντας ως κύριο θέμα τη σχεδίαση σύγχρονων χρηστικών αντικειμένων/επίπλων εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Για τη συμμετοχή και το ρόλο του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. στο χώρο του DESIGN μίλησε ο Βιομηχανικός Σχεδιαστής και Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος κ. Ιωάννης Ντιντάκης, MSc.
Στην αποστολή πήραν δυναμικά μέρος ο Kαθηγητής του Tμήματος Δρ.Γεώργιος Νταλός και το μέλος ΕΤΕΠ
Βιομηχανικός Σχεδιαστής Αθανάσιος Μακρής, MSc., οι οποίοι καθόλη την διάρκεια της εκδήλωσης ενημέρωσαν τους επισκέπτες σχετικά με την δυναμική του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. αλλά και διερεύνησαν την δυνατότητα συνεργειών με συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Οι φοιτητές που επιλέχθηκαν ύστερα από διαγωνισμό να εκπροσωπήσουν το Τμήμα Σ.Τ.Ξ.Ε. με τα εκθέματά
τους ήταν οι: Γεωργόπουλος Δημήτριος, Γουρνάκη Νικία, Καλυβοκάς Παναγής, Κανελοπούλου Ιωάννα, Κιτσιάς Χρήστος, Μουλακάκη Ελένη, Ντίνος Νικόλαος και Παπακωνσταντίνου Αφροδίτη.
Η προσέλευση του κόσμου στο χώρο της έκθεσης στο κοινοβούλιο της Ευρωβουλής ήταν εντυπωσιακή. Με την παρουσία τους τίμησαν την έκθεση μεταξύ των άλλων οι ευρωβουλευτές: Τάκης Χατζηγεωργίου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νίκος Χουντής, Ιβο Βάιγκλ, Δημήτρης Παπαδάκης, Σεσίλια Γουιλκστρομ, Ελίζα Βοζεμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Νεοκλής Συλικιώτης, Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στην έκθεση συμμετείχαν εκτός από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και Έλληνες επαγγελματίες Βιομηχανικοί Σχεδιαστές.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή