Ειδήσεις

Σε αγώνα βάδην στην Πάτρα ο Φωκιανός Καρδίτσας


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη στην Πάτρα επί της Αγίου Ανδρέου ο αγώνας βάδην με την επωνυμία Coffee brands patras racewal kingfestival με συμμετοχές από πολλές περιοχές της χώρας. Ο αγώνας ήταν διοργάνωση της Ολυμπιάδας Πατρών υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τη βροχή σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, ο συναγωνισμός ήταν έντονος και τα ατομικά ρεκόρ καταρρίπτονταν το ένα μετά το άλλο.

Στα 20.000μ ανδρών ο Τσαμουδακης Ζαχαριας του Φωκιανού δεν δυσκολεύτηκε να κέρδισε άνετα τον αγώνα  με 1 ώρα 29. 45 έναντι 1 ώρας 31.46 του Γιώργου Τζατζιμάκη, σε μια πρόβα για τον μεγάλο αγώνα που έχει βάλει στόχο και είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βερολίνο το καλοκαίρι. Ο επόμενος αγώνας για το όριο είναι το Άλυτους της Λιθουανίας που μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα επιδιώξουν και οι δύο την είσοδο τους στο μεγάλο γεγονός του στίβου, το Πανευρωπαϊκό.

Την μεγαλύτερη διάκριση από χρόνο είχε ο Παμπαίδας αθλητής του Φωκιανού και περσινός Πανελληνιονίκης Μπουσδας Αριστοτελης που συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ (56΄.45΄΄) πετυχαίνοντας τον εξαιρετικό χρόνο 51΄.14΄΄.82 στα 10.000μ. στη κατηγορία των Παίδων.   Η επιτυχία του ήταν πολύ μεγάλη,  αν αναλογισθούμε ότι έκανε  καλύτερο χρόνο από τον πρώτο αθλητή της κατηγορίας των Παμπαίδων στα 5.000μ.Το πέρασμα του στα 5.000μ ήταν 25΄.25΄΄  και ο πρώτος Παμπαίδας κέρδισε με 25΄.55΄΄.

Στα 3.000μ οι δύο μικρές ελπιδοφόρες Παγκορασίδες του Φωκιανού Φλωρου Παναγιωτα και Αρβανιτακου Χρυσανθη, που ετοιμάζονται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους,αναδείχτηκαν Δεύτερη και Τρίτη με ατομικά ρεκόρ.

Συμμετοχή ο Φωκιανός είχε και στα 5.000μ Κορασίδων με τη Γατη Μαρια – Φιλιππα και την Τσιαναβα Χριστινα οι οποίες κατέκτησαν την Τέταρτη και Έκτη θέση αντίστοιχα, κερδίζοντας το δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους το καλοκαίρι.

Την ομάδα Βάδην του Φωκιανού συνόδευσε στην Πάτρα ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Βάδην Θανάσης Δεληγιάννης.

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού
Επόμενο άρθρο 2η διεθνή συνάντηση Εράσμους στο 5ο ΓΕΛ Καρδίτσας