Ειδήσεις

Σε στάση εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας


Το δεύτερο κύμα της Πανδημίας ξεκίνησε δυστυχώς  πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, ανακοινώνονται καθημερινά  το ένα μετά το άλλο και είμαστε ακόμη στην αρχή…….

Στο πρώτο κύμα της Πανδημίας, υπήρχαν συγκεκριμένα Νοσοκομεία Αναφοράς, που νοσηλεύανε τους ασθενείς με κορωνοϊό, στα οποία υπήρχαν και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τώρα όμως με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, στα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας έχουν δημιουργηθεί ολόκληρα τμήματα, τα οποία ήδη νοσηλεύουν τους ασθενείς με κορωνοϊό, όπου δυστυχώς καθημερινά αυξάνονται.

Επίσης  πολλά από τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Μοριακούς αναλυτές , για την διενέργεια εργαστηριακών τέστ για covid 19, κάτι που θα διευκόλυνε την όλη κατάσταση.

Tέστ σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, γίνονται μόνο στα ύποπτα κρούσματα καθώς και σε όσους πρόκειται να χειρουργηθούν. Οι  εργαζόμενοι δεν υποβάλλονται σε τακτικά τέστ, παρά μόνο εάν έρθουν σε επαφή με θετικά κρούσματα.

Η αναστολή των χειρουργείων , σε ποσοστό 80% , την στιγμή που υπάρχουν ασθενείς, που σε πολλές περιπτώσεις,  βρίσκονται σε λίστα αναμονής πάνω από ένα χρόνο, και αναβάλλονται επ αόριστον ,αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις.

Η αναστολή των Κανονικών Αδειών των υγειονομικών, αναδεικνύει για άλλη μια φορά ,τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία, όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ  και η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης, χρειάζονται περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας, για όλο το υγειονομικό προσωπικό και για όλους τους εργαζόμενους στον χώρο των Νοσοκομείων, οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, νυχθημερόν, αψηφώντας τους φόβους τους και  τον κίνδυνο να νοσήσουν και οι ίδιοι. 

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι, όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πρέπει να μονιμοποιηθούν.

Δεν  θελουμε  μονο  χειροκροτηματα!!!!!  Ηρθε η ώρα  να αναγνωρισθεί το έργο μας και στην πράξη…!!!!  Είναι καιρός να μας εντάξετε επιτέλους στα βαρεα και ανθυγιεινα !!!!!!

Την Πέμπτη στις 9.30 π.μ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας, πραγματοποιεί,  συμβολική κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου,  μαζί με την Ένωση  Ιατρών του Νοσοκομείου μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας,

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση της απογραφής αιγοπροβάτων και χοίρων για το έτος 2020
Επόμενο άρθρο Το τεχνικό φιάσκο της πρώτης μέρας τηλε-«εκπαίδευσης»