Ειδήσεις

Σημαντική διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας


Είναι ωραίο να διαγωνίζεσαι, να περνάς μια δοκιμασία για να πετύχεις κάτι, για να αποδείξεις ότι διαθέτεις τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες. Έτσι ή αλλιώς, ο συναγωνισμός είναι μέρος της ζωής μας, είναι μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος, υπάρχει ακόμη και στη συνεργατική τάξη και στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με ένα ευρύτερο περιβάλλον άμιλλας.

Είναι ακόμη πιο ωραίο να κερδίζεις δύσκολους αγώνες και να διακρίνεσαι.

Η επιδοκιμασία της προσπάθειας και η χαρά της επιβράβευσης δόθηκε στους μαθητές Αγατιανό Δημήτρη και Γαρυφαλλιά Ζαχαρή, της Γ΄τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, αλλά και στην υπεύθυνη καθηγήτρια Τσιαμούρα Μαρία, στους οποίους απονεμήθηκε από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το 4ο βραβείο για την εργασία τους στον 4ο Πανελλήνιο Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε Όχι στο Σχολικό Εκφοβισμό» που διοργανώθηκε ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματός τους «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα».

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, οι μαθητές και η καθηγήτριά τους μετέφεραν ένα αισιόδοξο μήνυμα και είπαν με το δικό τους τρόπο -μέσω ενός σουρεαλιστικού ψηφιακού comic«όχι σε κάθε μορφή εκφοβισμού».

Σε ειδική τελετή που φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό χώρο του Μουσείου Μπενάκη, στην Αθήνα, για τις σχολικές ομάδες που διακρίθηκαν, το βραβείο επιδόθηκε στους μαθητές και στην καθηγήτριά τους από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο και την υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ντόρα Πάλλη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σε εορταστική ατμόσφαιρα το η φωταγώγηση του δέντρου στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Κέντρο Ορίζοντες