ΣΘΕΒ: Άνιση μεταχείριση των εξαγωγικών επιχειρήσεων στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

09 Μαΐου 2017

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, απέστειλε ο ΣΘΕΒ για την άνιση μεταχείριση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με έντονη δραστηριότητα αναφορικά με την ένταξή τους στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρει ότι με βάση τις σχετικές διατάξεις του νόμου, μια επιχείρηση προκειμένου να ενταχθεί στις Ειδικές Κατηγορίες Ενίσχυσης του Άρθρου 12 του Ν.4399/16 θα πρέπει η εξαγωγική της δραστηριότητα (δηλαδή ο λόγος αξίας των εξαγωγών της προς τον κύκλο εργασιών της) να έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία πριν το έτος υποβολής της αίτησης υπαγωγής, είτε σε ποσοστό τουλάχιστον 10% είτε σε ποσοστό 5% εφόσον οι εξαγωγές τους καταλαμβάνουν περισσότερο από το 70% του κύκλου εργασιών τους το τρίτο έτος πριν το έτος υποβολής της αίτησης υπαγωγής.

Στην πράξη σημαίνει ότι επιχειρήσεις με αυστηρά εξαγωγική κατεύθυνση (δηλαδή επιχειρήσεις όπου οι εξαγωγές τους αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% του κύκλου εργασιών τους), δεν είναι εφικτό να αυξήσουν περισσότερο την εξαγωγική τους δραστηριότητα σύμφωνα με τα ανωτέρω ποσοστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν στις Ειδικές Κατηγορίες Ενίσχυσης του Άρθρου 12 και να είναι «καταδικασμένες»  το επενδυτικό τους σχέδιο να αξιολογηθεί χαμηλότερα.

Ο ΣΘΕΒ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου προκειμένου να βελτιώσει τις σχετικές διατάξεις γεγονός που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλα τα Αρμόδια Υπουργεία και τα τμήματα αυτών, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας καθώς και τον ΣΕΒ.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC