Ειδήσεις

Στην Βουλγαρία για σκι και πεζοπορία ο ΕΟΣΚ


Με δυο δραστηριότητες ξεκινάει  την καινούργια χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ). Το τριήμερο των Φώτων θα βρίσκεται στην Βουλγαρία για σκι και πεζοπορία στο όρος Πιρίν το δεύτερο ψηλότερο βουνό της και το τρίτο των Βαλκανίων με την ψηλότερη κορυφή του το Vihren στα 2915 μέτρα.

Ενώ για όσους φίλους δεν θα πάνε στη Βουλγαρία την Κυριακή 8 Γενάρη, θα γίνει μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή, στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου.

Θα ξεκινήσουμε από τα λουτρά Σμοκόβου και θ ανέβουμε στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 976 μέτρα, με το ομόνυμο εκκλησάκι, όπου υπάχουν υπολείμματα από το αρχαίο τοίχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμός αυτός ήκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εδώ βρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐδα.

Πρόκειται για εύκολη διαδρομή, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, με 3,5 περίπου χιλιόμετρα ανάβασης, και με ωραία θέα στην λίμνη Σμοκόβου, ιδανική για παιδιά και για αρχάριους.

Μετά την κατάβαση θα ακολουθήσει, προαιρετικά φυσικά, μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των ιαματικών λουτρών, γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα (πετσέτα, μαγιό, παντόφλες).

Αναχώρηση στις 8.00 το πρωί της Κυριακής, από το Αθλητικό πάρκο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977706540.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ταυρωπού
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή των κυνηγών στη συλλογή δειγμάτων θανατωθέντων αλεπούδων