Ειδήσεις

Στη Ρώμη για το Erasmus το ΕΠΑΛ Μουζακίου


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  “Evaluation and quality in technical – vocational education” και κωδικό 2017-1-EL01-KA102-035710, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Μουζακίου συναποτελούμενη από εκπαιδευτικούς  διαφορετικών επαγγελματικών σχολείων  του νομού Καρδίτσας βρέθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας από τις 19/08/2018 μέχρι  και 01/09/2018.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα: Αξιολογηση και ποιοτητα στην τεχνολογικη – επαγγελματικη εκπαιδευση. Οι 10 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, , επιμορφώθηκαν σε ζητήματα αξιολόγησης και ποιότητας της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σχολείο. Επίσης,  έγινε λεπτομερής παρουσίαση του ιταλικού εκπαιδευτικού συστήματος, των μεθόδων αξιολόγησης καθώς και  καλών εκπαιδευτικών πρακτικών. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε μέσα από σεμινάρια από ειδικούς και τεχνικές επισκέψεις σε σχολεία και οργανισμούς  της Ρώμης.

Οι συμμετέχοντες μας, μέσα από την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, απέκτησαν:

  • Δυνατότητα παροχής  υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής ή κοινωνικής ομάδας ώστε να είναι ομαλή η ενσωμάτωση τους στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.
  • Δεξιότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης
  • Δυνατότητα μεταφοράς καινοτόμων πρακτικών στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης
  • Γνώση και δεξιότητες που βοηθούν στην προσωπική και  επαγγελματική εξέλιξη τους.
  • Γνώση για τη δημιουργία μελλοντικών σχεδίων, αλλά και γνωριμίας συναδέλφων από άλλες χώρες με τους οποίους στοχεύουν να συνεργαστούν στο μέλλον.
  • Δυνατότητα διάχυσης των γνώσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λιάζονται αχρησιμοποίητοι στο Μουζάκι οι ξύλινοι οικίσκοι προώθησης προϊόντων
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου Λογιστών Καρδίτσας