Στη συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Κουβέιτ – Ελλάδας ο Σπ. Λάππας

18 Φεβρουαρίου 2016

Την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 στη Βουλή  των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Κουβέιτ – Ελλάδας, υπό τον Πρόεδρό της Ελληνικής Κ.Ο.Φ. κ. Σπυρίδωνα Λάππα, τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Γιόγιακα και τον Γραμματέα κ. Γεώργιο Βαρεμενο.  Στη συνάντηση συμμετείχε  και ο Πρέσβης του Κουβέιτ στην Ελλάδα κ.  S.  ALDAWEESH,

Ο κ. Λάππας αφού εξέφρασε τα θερμότερα αισθήματα της ελληνικής πλευράς  προς τη χώρα του Κουβέιτ, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και ενεργειακό επίπεδο. Ο κ. Πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το Κουβέιτ ως μία όαση ειρήνης στην ταραγμένη ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, αναφέρθηκε με θερμά λόγια και στην ανακήρυξη του Εμίρη του Κουβέιτ το 2014 από τον ΟΗΕ ως «Παγκόσμιου Ανθρωπιστή Ηγέτη».

Ο κ. Al Adwani,  Βουλευτής και Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ Κουβείτ  με τη σειρά του, όρισε ως κοινό σκοπό των δύο χωρών την ενίσχυση και βελτίωση των διμερών σχέσεων μέσω της ανάπτυξης της συνεργασίας και του διπλωματικού διαλόγου. Στη συνέχεια, έδωσε έμφαση στην ισχυρή βάση των σχέσεων φιλίας παρατηρώντας όμως ότι παρότι οι δύο χώρες διατηρούν άριστες πολιτικές σχέσεις, οι κοινοβουλευτικές σχέσεις επιδέχονται περαιτέρω ανάπτυξης και βελτίωσης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.ΟΦ. Κουβέιτ κ. Al Tamimi, σημείωσε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της αντιπροσωπείας να ξεκινήσει τις επισκέψεις της από την Ελλάδα, λόγω των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών. Επισήμανε, επίσης, τον ενεργό ρόλο των δύο Πρέσβεων (Έλληνα και Κουβετιανού) στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Πρέσβης του Κουβέιτ στην Αθήνα κ.  S.  ALDAWEESH, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του προέδρου Κ.Ο.Φ. κ. Σ. Λάππα και  των λοιπών  Ελλήνων Βουλευτών που συμμετείχαν στη συνάντηση.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC