Ειδήσεις

Στον Παλαμά εμφανίστηκε η χορωδία του NIS της Σερβίας


Στα πλαίσια της αποκέντρωσης των συναυλιών της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας μετά την Καρδίτσα, το Μουζάκι, τους Σοφάδες και ο Παλαμάς και οι φιλόμουσοι-φιλότεχνοι της περιοχής είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα τεράστιο πολιτιστικό-εκπαιδευτικό γεγονός, που αγγίζει τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής μας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Στην πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο Δήμος Παλαμά και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Παλαμά ανταποκρίθηκεθετικά, έτσι ώστε να υλοποιηθεί μια σημαντική μουσική εκδήλωση στην όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά.

Η πόλη και ο ευρύτερος  Δήμος  του Παλαμά είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη φανταστική σχολική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου SaintSava του Νisτης Σερβίας. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες Σχολικές Ευρωπαϊκές Χορωδίες, με πολλές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ και Διεθνείς Οργανισμούς στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Τουρκία, την Τσεχία και τα Σκόπια, ενώ από το 2010 κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία Σχολικών Χορωδιών στη Σερβία.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε έχοντας εξαιρετική παρουσία και ηΧορωδία του Γυμνασίου Παλαμά υπό την διεύθυνση της Λίλας Αντωνοπούλου.

Μετά από αυτή την εξαιρετική μουσική παράσταση θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χορωδία του Γυμνασίου Παλαμά υπό την διεύθυνση της Λίλας Αντωνοπούλου και στη διευθύντρια του Γυμνασίου Κα Βαϊτσα Γιαννάκου για την αποδοχή της πρόσκλησης καθώς επίσης και στη Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου «Saint Sava» του Nis της Σερβίας υπό τη διεύθυνση της Gordana Stamenkovic. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας Κο Νίκο Ευθυμιάδη για τη συμβολή του στην όλη παράσταση.

 

 

Ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ

Μπακαβέλος Βάιος

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γερμανικό Τηλεοπτικό Συνεργείο στις 23 Μαρτίου στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στους Σοφάδες