Στο επίκεντρο τα έργα αθλητικής υποδομής του Δήμου Καρδίτσας

05 Μαρτίου 2018

Τα θέματα αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί του Σαββάτου 3/3 στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κυβερνητικού στελέχους στην περιοχή μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Σπ. Λάππας, Χρ. Σιωροπούλου και Παν. Βράντζα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαν. Σβάρνας, Κων. Ξυλομένος και Τρ. Τίκας,  ο  Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Μιχ. Τάντος, καθώς και συνεργάτες του κ. Βασιλειάδη και μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέτοντας τις προτεραιότητες του Δήμου Καρδίτσας όσον αφορά τα έργα αθλητικής υποδομής ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε αρχικά στην αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, έργο που εφόσον συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότησή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Κοινή ήταν η εκτίμηση οτι πρόκειται για ένα σημαντικό και ποιοτικό έργο που θα καλύψει πολλές ανάγκες, ενώ όσον αφορά τις επιφυλάξεις για το υψηλό κόστος συντήρησης ενός τέτοιου εργου που εκφράζονται από πολλές πλευρές και εκφράστηκαν και από τον κ. Βασιλειάδη τόσο κατά την επίσκεψή του στο έργο, όσο και στην συνάντηση στο Δημαρχείο, ο κ. Αλεξάκος αναγνώρισε οτι είναι ένα θέμα που προβληματίζει και το Δήμο, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι θα βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο συζητήθηκε και το θέμα των έργων του περιβάλλοντος χώρου που δεν συμπεριλαμβάνονται στο προυπολογισμό του και για τα οποία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, πιθανότατα από προγράμματα άλλων Υπουργείων, όπως το Υποδομών ή το ΥΠΕΣ.

Ο κ. Αλεξάκος επισήμανε επίσης την ανάγκη χρηματοδότησης δύο έργων που ο Δήμος θέτει σε προτεραιότητα:

– Την κατασκευή προπονητηρίου στίβου κάτω από την μεταλλική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου προυπολογισμού 84.000 € που θα λύσει πολλά προβλήματα προπόνησης των Καρδιστιωτών αθλητών και

– Την κατασκευή ελαστικού τάπητα στο γήπεδο της ΕΠΣΚ, προπολογισμού 188.500 €  στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου, το οποίο θα καλύψει σημαντικές ανάγκες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην περιοχή μας.

Ο κ. Βασιλειάδης ήταν θετικός και για τα δύο έργα, τονίζοντας οτι εφόσον ο Δήμος τα θεωρεί προτεραιότητες μπορούν να προχωρήσουν άμεσα και τα δύο με την προυπόθεση να συμμετάσχει και ο Δήμος οικονομικά με ένα μικρό ποσοστό στο ύψος περίπου του 1/5 του προπολογισμού τους.

Τέλος ο κ. Αλεξάκος έθεσε υπόψη του κ. Βασιλειάδη και δύο ακόμα αιτήματα για έργα αθλητικής υποδομής του Δήμου που είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου με πισίνα 50μ  και η καθαίρεση και επανακατασκευή της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης τόνισε οτι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει σχεδιασμός, αλλά και οικονομικές δυνατότητες για την κατασκευή ενός δεύτερου κολυμβητηρίου, η συζήτηση για το οποίο θα μπορούσε, όπως είπε να ξεκινήσει μετά από μια διετία, συσχετίζοντάς το και με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από τη λειτουργία και τη συντήρηση του δεύτερου κλειστού , ενώ δεν άφησε και πολλά περιθώρια για το έργο της κερκίδας.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829