Ειδήσεις

Συμβολική εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Μια μοναδική χοροθεατρική performance της Καλλιτεχνικής Ομάδας Δρυάδες εν Πλώ προβλήθηκε διαδικτυακά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ως μια συμβολική εκδήλωση υποδοχής του νέου χρόνου στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Η Ομάδα παρουσίασε από θέατρο της Πλαζ Πεζούλας για πρώτη φορά το χοροθέατρο «Ο Πάγος Φλέγεται», εμπνευσμένο από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάννου, το οποίο αποτελεί απόσπασμα του project Diversity.

Η προβολή της performance, η οποία είχε βιντεοσκοπηθεί το προηγούμενο διάστημα, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προστάζουν οι παρούσες συνθήκες για τη δημόσια υγεία, ήταν η μοναδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Δήμου με τίτλο «Παράδοση … στο Μέλλον».

Οι Δρυάδες εν Πλω παρουσίασαν με φόντο το ειδυλλιακό περιβάλλον της Λίμνης μια χορευτική performance υψηλών καλλιτεχνικών προδιαγραφών αποχαιρετώντας το 2020, υποδεχόμενες το 2021, με φάρο τα αναμμένα φαναράκια που ταξίδεψαν μετά το τέλος της performance στη Λίμνη. Με πρωτότυπη μουσική του Ανδρόνικου Τρούκη και υπό τους στοίχους των ποιημάτων του Παναγιώτη Νάννου οι χορευτές και χορεύτριες της Ομάδας απέδωσαν σε χορογραφίες της Μαρίας Καραπαναγιώτη μια performance γεμάτη κίνηση και χρώμα.

Οι χορευτές, αψηφώντας το έντονο κρύο, μοιράστηκαν μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία στις όχθες της Λίμνης. Η αισθαντικότητα των κινήσεων των Δρυάδων εν Πλώ και η ατμοσφαιρική μουσική, προσαρμοσμένα όλα στο φυσικό τοπίο, δημιούργησαν μια εξαιρετική εικαστική παρέμβαση.

Οι συντελεστές της παράστασης:

Εικαστικά: Ιωάννης Τρούκης

Ποίηση: Παναγιώτης Νάννος

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Μαρία Καραπαναγιώτη

Βοηθός χορογράφου: Μαρία Κρανά

Μουσική Σύνθεση: Ανδρόνικος Τρούκης studio Fall in Session, φωνή Άνδρα Γιώργος Γιωτάκος, φωνή Γυναίκας Μαρία Καραπαναγιώτη

Φωτισμός – Ήχος: Βασίλης Τσικρίκας

Ερμηνεία: Έλενα Αβραμοπούλου, Κλειώ Αλεξανδρή, Δανάη Αλεξανδρή, Λίλα Βαρελά, Λίλη Καραπαναγιώτη, Μαρία Κρανά, Μελίνα Κρανά, Δήμητρα Κρανά, Γιάννης Παπαϊωάννου

Κάμερες: Βασίλης Στάθης, Θωμάς Στεργιόπουλος, Θάνος Στεργιόπουλος

Video Art: Νικόλ Χαρίδου

Διοργάνωση: Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πρόσκληση και να συγχαρούν τους διοργανωτές ,Δήμο Λίμνης Πλαστήρα για την άψογη συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμαρχο , κύριο Παναγιώτη Νάννο, εμπνευστή της εκδήλωσης, που εμπιστεύτηκε αυτό το μοναδικό πρωτοχρονιάτικο δρώμενο στην Ομάδα, σεβόμενος την καλλιτεχνική πορεία της, θέλοντας να δηλώσει τη συνέχιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. για την απώλεια του Γιώργου Τζιώτα
Επόμενο άρθρο Κυριακή προ των Φώτων στην Ιερά μας Μητρόπολη