Συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας Καραγκούνα σε εκδηλώσεις των Άνω Λεχωνιών Βόλου

31 Ιουλίου 2012

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση, του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών Άνω Λεχωνιών δήμου Βόλου ο Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ πριν από μία εβδομάδα συμμετείχε με σημαντική επιτυχία στις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των Άνω Λεχωνιών Βόλου:  <<χορός εν τώ χορώ>> που γίνονται για 8η  συνεχή χρονιά στην πλατεία του χωριού και φέτος είναι αφιερωμένος στην Μεγάλη Κυρία ερευνήτρια και ερμηνεύτρια του Ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού Δόμνα Σαμίου.

 

Στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν και άλλα πέντε αξιόλογα χορευτικά όπως ο τοπικός Πολ. Σύλλογος ενηλίκων και ένα παιδικό τμήμα  του, το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, το Πολυφωνικό Σχήμα Πωγωνίου  Ηπείρου, το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών Λάρισας, τα οποία παρουσίασαν από δυο εικοσάλεπτα προγράμματα με μουσικές, χορούς, τραγουδιών, φορεσιές από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους τα οποία απέσπασαν τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Ο Όμιλος ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ με την 20μελή χορευτική ομάδα ανδρών και γυναικών έκανε δυο ξεχωριστές εμφανίσεις με διαφορετικά προγράμματα με μουσική, χορούς, τραγούδια, αυθεντικές φορεσιές από τους Καραγκούνιδες και Αγραφιώτες του νομού μας.

Οι πανέμορφες πλουμιστές καραγκούνικες νυφιάτικες φορεσιές των γυναικών με τις βαριές αρματωσιές κοσμημάτων τους, αλλά και οι απλές όμορφες Αγραφιώτικες καθώς και οι χοροί και  τα τοπικά παραδοσιακά τραγούδια που απέδωσαν οι χορευτές, οι  χορευτές μας εντυπωσίασαν τους ντόπιους και ξένους παρευρισκομένους οι οποίοι τους χειροκροτούσαν συνεχώς.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού έκανε αναφορά στο έργο και στην προσφορά της  Δόμνας Σαμίου στο παραδοσιακό τραγούδι της Ελλάδας η δε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών Άνω Λεχωνιών ευχαρίστησε και συνεχάρη  τα συμμετέχοντα χορευτικά.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι από τα μέλη των συγκροτημάτων και των κατοίκων των Λεχωνιών. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν για την εξαιρετική εκδήλωση που ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης Αντώνης Στάμος καθηγητής καθώς και την παραδοσιακή ορχήστρα του Νίκου Μούτσελου – Στεφανου Γεωργιου που συνόδευσαν τα χορευτικά.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams