Συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου σε πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

01 Δεκεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές της Β΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας συμμετείχαν σε πρόγραμμα που υλοποιείται στην πόλη μας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας που έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας, αφού στη χώρα μας τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μάστιγα και προκαλούν πολλούς θανάτους.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκπονήθηκε με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό, το θάνατο ενός νεαρού ατόμου που έχασε σε ηλικία 22 ετών τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Η μητέρα του θανόντος εμπνεύστηκε τη διενέργεια ενός προγράμματος για την πρόληψη ατυχημάτων. Στόχος ήταν η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών που στη νεαρή ηλικία που βρίσκονται η άγνοια και η επιπολαιότητα οδηγούν πολλές φορές σε ατυχήματα που προκαλούν πόνο και δυστυχία.

Έγινε λόγος για το αλκοόλ, το κινητό τηλέφωνο, τη διάσπαση προσοχής, τη ζώνη ασφαλείας, βασικές αιτίες ατυχημάτων. Στη συνέχεια από το θεωρητικό μέρος τα παιδιά προσέγγισαν βιωματικά το θέμα της οδικής ασφάλειας στην πυροσβεστική υπηρεσία με προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες.

Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές ενθουσιάστηκαν, τόσο από το θεωρητικό, όσο και από το πρακτικό μέρος, το οποίο περιελάμβανε προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, γυαλιά προσομοίωσης μέθης που παρουσιάζουν πώς αντιλαμβάνεται το δρόμο κάποιος που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και προσομοιωτή πρόσκρουσης εμπρόσθιας σύγκρουσης. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές έφυγαν ενθουσιασμένοι από την εκδήλωση, αφού αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες.

Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας κ. Τσιούντου Αναστασία και οι συμμετέχοντες καθηγητές κ.κ. Ελευθερίου Β., Ντελής Ν., Μανακούδα Π., Τσίνας Π. και Φιλίππου Κ. ευχαριστούν θερμά το «Ι.Ο.ΑΣ.» για την υπέροχη παρουσίαση του επιμορφωτικού – ενημερωτικού προγράμματος. Ευχαριστούν επίσης το Δήμο Καρδίτσας για τη συνεργασία του στην υλοποίηση του προγράμματος και την ευκαιρία που πρόσφεραν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε μια τόσο χρήσιμη βιωματική δράση.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC