Ειδήσεις

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον βουλευτή Γεώργιο Αρβανιτίδη


Συνάντηση με τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας με στελέχη της Εταιρείας.

Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Αρβανιτίδη για τη διακριτή λειτουργία της εταιρείας ως Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου από 30/12/2016, με νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό από οποιαδήποτε ενεργειακή δραστηριότητα Μεταφοράς, Παραγωγής και Εμπορίας, με Άδεια Διανομής & Διαχείρισης Δικτύου Διανομής εντός των ορίων της γεωγραφικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακούρας και τα στελέχη της Εταιρείας παρουσίασαν στον κ. Αρβανιτίδη τους κύριους άξονες του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ  που αφορούν την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, των νέων συνδέσεων και των όγκων διανομής, την τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας του Δικτύου Διανομής, των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους Καταναλωτές και τους Χρήστες Διανομής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τήρηση των Αδειών και του ρυθμιστικού πλαισίου καθώς και στην πρωτοπορία για τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων στο ρυθμιζόμενο περιβάλλον της Διανομής. Επιπλέον, επισημάνθηκε η πλήρης οργανωτική και λειτουργική αυτονομία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνδυασμό με τη διασφάλιση παροχής Υπηρεσιών Διανομής κατά τον πλέον οικονομικό, διαφανή και άμεσο τρόπο, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των Χρηστών Διανομής.

Ο κ. Αρβανιτίδης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, με σκοπό τη δυνατότητα σύνδεσης με το Δίκτυο φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερους κατοίκους και ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της επέκτασης του Δικτύου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε υφιστάμενες και σε 12 νέες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα της  Θεσσαλονίκης και 12 νέες περιοχές στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας (συνολικά για την περίοδο 2017-2021 427 χλμ 4 bar και 11 χλμ 19 bar).

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα της  Θεσσαλονίκης οι νέες περιοχές Ανάπτυξης του Δικτύου είναι οι ακόλουθες: Λαγκαδάς του Δήμου Λαγκαδά (CNG), Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα (CNG), Τρίλοφος-Πλαγιάρι και Βασιλικά του Δήμου Θέρμης, Φίλυρο, Εξοχή και Χορτιάτης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Μηχανιώνα – Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού και Κουφάλια (CNG) – Νέα Μεσήμβρια του Δήμου Χαλκηδόνος.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Αρβανιτίδης επεσήμανε την σταθερή πολυετή παρουσία της Εταιρείας στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης μέσω των επενδυτικών προγραμμάτων ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και σχολίασε ότι ως γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η επέκταση του δικτύου δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση φυσικού αερίου σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Τέλος, ευχαρίστησε την  ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποτελεσματική  της συνεργασία με τις αρχές και τους Τοπικούς Φορείς καθώς και για την κοινωνική της δράση.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές του δημάρχου Παλαμά προς τους επιτυχόντες
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού