Συνάντηση της Διοίκησης του ΣΘΕΒ με την Πρέσβη του Ισραήλ

25 Ιανουαρίου 2019

Την Πρέσβη του Ισραήλ στην χώρα μας κα Ιρίτ Μπεν-Άμπα, υποδέχθηκαν, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, μέλη της διοίκησης καθώς και επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συνεργασία με το Ισραήλ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Νταβέλης ενημέρωσε την Πρέσβη του Ισραήλ για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Θεσσαλίας, αλλά και την δυναμική της περιοχής, ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, που βιώνει η χώρα μας.

Η Πρέσβης επισήμανε πως οι ελληνικές εξαγωγές στο Ισραήλ, χαρακτηρίζονται κυρίως από προϊόντα για βιομηχανική χρήση (ενδιάμεσα αγαθά, πρώτες ύλες, μεταφορικό εξοπλισμό) και δευτερευόντως από καταναλωτικά προϊόντα και τρόφιμα (νωπά και τυποποιημένα τρόφιμα, προϊόντα περιποίησης, προϊόντα καθαρισμού). Επίσης ανέφερε πως  οι δυνατότητες για ελληνικές εξαγωγές παρουσιάζονται στον κλάδο των τροφίμων, των φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, των τεχνολογιών επικοινωνιών/πληροφορικής, των δομικών υλικών και του ετοίμου ενδύματος, ενώ εστίασε στα πλεονεκτήματα της περιοχής και τις προοπτικές προώθησης των θεσσαλικών προϊόντων, που αφορούν ιδιαίτερα τον αγροδιατροφικό κλάδο. Τέλος επισήμανε πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναζήτηση συνεργασίας στον τομέα έρευνας και καινοτομίας, των μεταφορών και logistics, των τουριστικών υποδομών και παραγωγής αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων μελών του ΣΘΕΒ άκουσαν με προσοχή την Πρέσβη του Ισραήλ για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των δυο χωρών και παρουσίασε ο καθένας τον κλάδο που εκπροσωπεί.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αφού ευχαρίστησε την Πρέσβη για την εποικοδομητική συνάντηση στον ΣΘΕΒ, παρέδωσε ένα καλάθι με θεσσαλικά προϊόντα επιχειρήσεων – μελών του.

Την Πρέσβη συνόδευαν ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Μ. Μαγρίζος και ο Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης της Κοινότητας  κ. Μ. Μανουάχ.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC