Συνάντηση της Χρ. Κατσαβριά με τον Υφυπουργό Παιδείας για τις Βιβλιοθήκες

08 Απριλίου 2016

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Τεχνολογίας Θεοδόση Πελεγρίνη και τους συνεργάτες του υπεύθυνους για θέματα βιβλιοθηκών, πραγματοποίησε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος με αμφίδρομη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων . Συζητήθηκαν γενικά  θέματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες (δημόσιες, σχολικές και δημοτικές), το Εθνικό Κέντρο Βιβλίουαλλά και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου . Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι δεν υπήρξε συντονισμένη και ουσιαστική πολιτική βιβλίου τα τελευταία χρόνια, ότι υπάρχει αξιόλογη υποδομή και βιβλιακό υλικό εγκαταλελειμμένο και επιβάλλεται επανασχεδιασμός και επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργία τους στο μέλλον.Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή για τις ενέργειες του Υπουργείου το οποίο ήδη  επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός δικτύου όλων των δημόσιων βιβλιοθηκών με κεντρικό συντονιστή την Εθνική βιβλιοθήκη η οποία παράλληλα θα αναλάβει δράσεις του Ιδρύματος Νιάρχου. Σε πρώτη φάση στο δίκτυο αυτό θα ενταχθούν οι δημόσιες βιβλιοθήκες ενώ σταδιακά θα ενσωματωθούν και οι σχολικές ενώ θα εξετασθεί άμεσα το θέμα που αφορά την συντονισμένη δράση των δημοτικών βιβλιοθηκών.

Η βουλευτής από τη πλευρά της ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα θέματα των σχολικών , δημοτικών βιβλιοθηκών καθώς και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του ν. Καρδίτσας και κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτάσεις της. Με ιδιαίτερη έμφαση η κ. Κατσαβριά αναφέρθηκε στις δράσεις του δικτύου των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας και τόνισε την ανάγκη της ένταξης τους σε προγράμματα προκειμένου να επιτευχθεί η  αναβάθμιση των υπηρεσιών τους.

Η κ. Κατσαβριάενημέρωσε στη συνέχεια  τον κ. Πελεγρίνη για τις πρωτοβουλίες που έχειαναλάβει ως μέλος της επιτροπής μορφωτικώνυποθέσεων της βουλής .Συγκεκριμένα για την πρόταση της η οποία έγινε αποδεκτήτόσο  απότον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη όσο και από το κ. Γαβρόγλου, Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  να ενταχθεί η πολιτικήβιβλίου και οι βιβλιοθήκες σαν μια από τις 25 θεματικές του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Πάνω σ ‘αυτό  το θέμα συμφώνησαν ότι θα επεξεργαστούν από κοινού σειράσυναντήσεων με φορείς και ανθρώπους του βιβλίου ώστε να υπάρξει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος τονίστηκε η σπουδαιότητα του βιβλίου στη ζωή μας, η σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών για την κοινωνία και η πρόθεση του Υπουργείου να υπάρξει ολοκληρωμένη πολιτική για το βιβλίο και την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC