Συνάντηση των μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου χρονιάς 1966-1967

21 Ιουνίου 2016

Έγινε με επιτυχία η συνάντηση των μαθητών, στις 9 Ιουνίου 2016, που τελείωσαν το 4ο δημοτικό σχολείο την σχολική χρονιά 1966-1967, στην ψησταριά Μπαλογιάννη που τυχαίνει να είναι κοντά στον παιδότοπο και στην αυλή του σχολείου των μαθητών της εποχής εκείνης.

Τα χαμόγελα  των 60άρηδων σήμερα παλιών συμμαθητών ήταν εμφανή στα πρόσωπά τους και η ικανοποίηση με μπόλικη χαρά που έφερε τόσες θύμησες, έφτασε στο κατακόρυφο. Όλοι κοιτώντας στα μάτια ο ένας τον άλλον, φρεσκάρισαν τις αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια του δημοτικού σχολείου. Κοιτώντας κατά πρόσωπο ο ένας τον άλλον φαινόταν καθαρά η διαπίστωση πως παρόλες τις δυσκολίες εκείνων των χρόνων, οι ενήλικες πια σήμερα, όλοι τους έκαναν την δική τους πορεία σαν επιτυχημένοι επαγγελματίες, σαν οικογενειάρχες και σαν χρήσιμα άτομα στην πορεία τους μέσα στη ζωή.

Εννοείται ότι έγινε εκτενέστατη αναφορά και για τους δασκάλους τους, όπως τον Δημ. Μήτρα, που τον είχαν δάσκαλό τους για τα τρία τελευταία χρόνια, Αλεξ. Παπαευθυμίου στην γ΄ δημοτικού, Έλλη Ποντίκα στην β΄ δημοτικού και Μαίρη Ιωαννίδου στην α΄ δημοτικού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα ποιήματα και τα τραγουδάκια που θυμήθηκαν οι συμμαθητές, και πιο συγκεκριμένα το σκετς των γυμναστικών επιδείξεων της α΄ δημοτικού.

Το δύσκολο για τους παρευρισκόμενους ήταν όταν διαβάστηκε η λίστα που πάρθηκε από τα μητρώα του τότε σχολείου και διαπιστώθηκε ότι έφυγαν από τη ζωή τρεις συμμαθητές.

Όλοι συμφώνησαν να επαναληφθεί αυτή η ωραία συνάντηση, με επετειακό πλέον χαρακτήρα και με την ευκαιρία συμπλήρωσης μισού αιώνα (50 χρόνια) από την αποφοίτηση, του χρόνου την ίδια εποχή.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC