Ειδήσεις

Συνέργεια ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Καρδίτσα


Παρεμβάσεις που στοχεύουν στην καλύτερη διασύνδεση του ποδηλάτου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία του Υπεραστικού και Αστικού ΚΤΕΛ και τρένο) υλοποίησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Καρδίτσας.

Αφορμή για την υλοποίηση των παρεμβάσεων αποτέλεσε η συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – και η συνεργασία του με το Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ που για μία ακόμα συμμετείχαν στις δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν.

Το μότο της Ε.Ε.Κ. για το 2018 ήταν το: «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!» (Mix and Move!) εστιάζοντας στην πολυτροπικότητα, στη διασύνδεση των μέσων της αστικής μετακίνησης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, μέσω της συνύπαρξης των Μέσων μαζικής, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

Έτσι στο πλαίσιο των μόνιμων μέτρων που προώθησε ο Δήμος Καρδίτσας  συμμετέχοντας στον ευρωπαϊκό θεσμό, ήταν και η προμήθεια και εγκατάσταση στο χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, 8 μεταλλικών ερμαρίων φύλαξης ποδηλάτων. Η υποδομή αυτή δίνει τη δυνατότητα σε έναν πολίτη που π.χ. επιθυμεί να μετακινηθεί με το λεωφορείο σε άλλη πόλη να μεταβεί στο ΚΤΕΛ με το ποδήλατό του, να το ασφαλίσει στο ερμάριο και να το ξαναπάρει επιστρέφοντας.

Επίσης, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, ο Δήμος Καρδίτσας προμηθεύθηκε μια σχάρα για την φόρτωση ποδηλάτων που τοποθετήθηκε στο μπροστινό μέρος του μικρού αστικού λεωφορείου (mini-bus),- το οποίο κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είχε ντυθεί με τα λογότυπα και τα μηνύματα της διοργάνωσης- και έτσι κάποιος μπορεί να μετακινηθεί με το λεωφορείο έχοντας μαζί του και το ποδήλατό του για να το χρησιμοποιήσει στο κέντρο της πόλης για τις μετακινήσεις του.

Τέλος τοποθετήθηκαν μεταλλικά ποδηλατοστάσια στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού διευκολύνοντας τη συνδυαστική μετακίνηση με τρένο και ποδήλατο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία Κώστα Αγοραστού σε ευρωπαϊκό συνέδριο στις Βρυξέλλες
Επόμενο άρθρο Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας στην Εμποροβιοτεχνική