Ειδήσεις

Συναντήσεις του Γ. Κωτσού με Διοικητή 1ης Στρατιάς και Αρχηγό ΑΤΑ


Με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο κ. Θεμιστοκλή Μπουρολιά, συναντήθηκε ση Λάρισα ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Ειδικότερα, με τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς συζήτησαν τις  γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο τις προκλητικές ενέργειες και την επιθετικότητα των Τούρκων προς την χώρα μας, αλλά και τοπικά στρατιωτικά θέματα.

Ο Βουλευτής χαρακτήρισε πολύ υψηλό το επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας του στρατού μας και ευχήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει αποκλιμάκωση της επικίνδυνης έντασης στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, του δώρισε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Στρατιάς.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας με τον Αρχηγό Α.Τ.Α., βρέθηκαν οι πολύ συχνές παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου από τους Τούρκους που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Ο κ. Κωτσός στάθηκε ιδιαίτερα στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από την αεροπορία μας, εκθειάζοντας τη μεγάλη ψυχραιμία και την αξιοζήλευτη μαχητικότητα που δείχνουν τα στελέχη της.

Αμφότεροι οι υψηλοί αξιωματούχοι του Στρατού και της Αεροπορίας εξέπεμψαν το μήνυμα πως οι Έλληνες θα πρέπει να μην ανησυχούν για τα πολεμικά παιχνίδια των γειτόνων, διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο και εφόσον χρειαστεί θα κάνουν το καθήκον τους με περίσσιο θάρρος και πίστη στα ιδανικά και στις αξίες του Έθνους.

Με τους συνομιλητές του ο Βουλευτής συμφώνησε να βρίσκεται σε άμεση επαφή και στενή συνεργασία για ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων αρμοδιότητάς τους που ενδεχομένως προκύψουν το επόμενο διάστημα στο Νομό Καρδίτσας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Πρώτο κουδούνι για μια διαφορετική σχολική χρονιά
Επόμενο άρθρο Υποχρεωτική η εξ αποστάσεως και η κάμερα για εκπαιδευτικούς και μαθητές!