Ειδήσεις

Συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής Καραϊσκάκεια 2021


Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Καραϊσκάκεια 2021», παρουσία της προέδρου Ελένης Ρούσσα και των μελών Γιώργου Γέρμανου, Χρυσόστομου Μητροπάνου, Επαμεινώνδα Γκινή, Λάμπρου Γιώτη, Γιώργου Νάσιου, Δημήτρη Γιώτη και Νικόλαου Βλάχου. Στόχος ήταν η υποβολή προτάσεων, προκειμένου να υλοποιηθεί άρτια αυτή η κορυφαία εκδήλωση για το Δήμο Μουζακίου.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να γίνει αυτή η επιτροπή, μοναδικό μας μέλημα είναι να λειτουργήσουμε ομαδικά, μακριά από στρατηγικές και πολιτικές.

Στόχος μας είναι ο Δήμος μας, με τα «Καραϊσκάκεια 2021» να πάει μπροστά, να ξεχωρίσει. Επιβάλλεται να στρέψουμε τα βλέμματα όλων πάνω μας και αυτό μόνο αγκαλιασμένοι και μονιασμένοι μπορούμε να το επιτύχουμε. Περιμένω όλοι να καταθέσετε τις προτάσεις σας και δεσμεύομαι να είμαι στο πλευρό σας σε ότι αποφασίσετε. Ο Δήμος μας, εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση πρέπει να είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Είναι χρέος μας να τιμήσουμε τον ήρωά μας, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Θα ενημερώνομαι συνεχώς από την πρόεδρο Ελένη Ρούσσα, για την πορεία των εργασιών. Καλή επιτυχία σε όλους».

 

Οι προτάσεις για τα «Καραϊσκάκεια 2021»

Στις προτάσεις που κατέθεσαν τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Καραϊσκάκεια 2021» αποφασίστηκε:

  1. Επίσημη πρόσκληση στον πρωθυπουργό και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
  2. Να οριστούν επίτιμα μέλη της επιτροπής οι απόγονοι του Γεώργιου Καραϊσκάκη, καθώς και οι δωρητές του σπιτιού και του μουσείου
  3. Γενικότερη διαμόρφωση του χώρου της σπηλιάς και παράλληλα έργα για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών
  4. Τοποθέτηση πινακίδων σηματοδότησης από την Καρδίτσα μέχρι τη σπηλιά
  5. Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και τουριστικού οδηγού

Σε δήλωσή της η πρόεδρος Ελένη Ρούσσα, τόνισε: «Σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τα «Καραϊσκάκεια 2021». Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο με νέες προτάσεις, πάντα σε συνεργασία και διάλογο με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το Δασαρχείο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Ευχαριστώ όλα τα μέλη για την πολύτιμη συμβολή τους».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξ' αποστάσεως Εργαστήριο Επιμόρφωσης σε Εργαλεία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Επόμενο άρθρο Νέο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας για το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ.Τ Καρδίτσας