Ειδήσεις

Συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το νέο ΔΣ της Ένωσης Καταστηματαρχών


Συνάντηση με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Καρδίτσας είχε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος παρουσία και του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής -Υγείας Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κων. Ψημμένος.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρ. Παππά για την επανεκλογή του και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη της νέας Διοίκησης  γόνιμη και δημιουργική θητεία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα οτι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας.

Ακολούθησε συζήτηση για θέματα που απασχολούν τον κλάδο και άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου.

Ειδικότερα, από τη Διοίκηση της Ένωσης ζητήθηκε να δοθεί από το Δήμο ένα μικρό χρονικό περιθώριο στα μέλη της που δεν έχουν ακόμη ανανεώσει τις άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, να τακτοποιήσουν την εκκρεμμότητα κατά τη διάρκεια της προσεχούς εβδομάδας, αίτημα που είδε με κατανόηση ο Δήμαρχος.

Ο κ. Αλεξάκος υπογράμμισε οτι οι έλεγχοι που διενεργούνται από τις αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες του Δήμου και οι οποίοι θα είναι και το επόμενο διάστημα συνεχείς, αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας απ΄όλους και την προστασία του κοινόχρηστου χώρου, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος και τα άλλα μέλη της Διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής συμφώνησαν στην αναγκαιότητα των ελέγχων τονίζοντας οτι και οι ίδιοι από την πλευρά τους θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με παραινέσεις και συστάσεις προς τα μέλη τους, ώστε να περιοριστούν φαινόμενα αυθαιρεσιών.

Με τη ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Αλεξάκος ενημέρωσε τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την στήριξη των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και την προώθηση των προιόντων τους στους μεγάλους και μικρούς χώρους διάθεσης και ζήτησε και τη δική τους συμβολή, ώστε τα τοπικά προιόντα να βρουν τη θέση τους και στα δικά τους καστήματα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία με θέμα : Διατροφή, τρόπος ζωής
Επόμενο άρθρο Σύσταση γραφείου Συνηγόρου του φοιτητή στο ΤΕΙ Θεσσαλίας