Ειδήσεις

Συνεχίζονται τα έργα για την αποκατάσταση της βατότητας στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αργιθέας


Ακόμη ένα έργο για την αποκατάσταση της βατότητας στην περιοχή της Ανατολικής Αργιθέας σε σημεία που προκλήθηκαν ζημιές από την θεομηνία του ΙΑΝΟΥ ξεκινά το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση βατότητας στην Επ. Ο. 11 από διασταύρωση με την Επ. Ο.9 έως Πετρίλο Αργιθέας  λόγω καταστροφών από το καιρικό φαινόμενο “ΙΑΝΟΣ”» προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες  βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο και έχουν ολοκληρώσει την αποκατάσταση των προσβάσεων σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας που υπέστησαν ζημιές ενώ συνεχίζει τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο αφορά  σε εργασίες αποκατάστασης της βατότητας στο οδικό δίκτυο από Επαρχιακή Οδό 11 (Γέφυρα Μπαλάνου Επαρχ. Οδός 3 – Πευκόφυτο -Πετρίλο – όρια Νομού) και από διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό 9 (20° χλμ Επαρχ. Οδού 2 – Μεσενικόλας – Κρυονέρι – Πεζούλα – Φυλακτή – Πετρίλο – Στεφανιάδα –      Γέφυρα Κοράκου) έως Πετρίλο Αργιθέας. Οι εργασίες  περιλαμβάνουν τον άμεσο καθαρισμό από δέντρα και φερτά υλικά και τη διάνοιξη των τεχνικών, κατασκευή νέων τεχνικών  καθώς και τοίχων αντιστηρίξεων κλπ) προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλή λειτουργία της οδού.

 

 

Προηγούμενο άρθρο 17 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 48 στην υπόλοιπη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας